Dinsdag, 24 februari 2009

Ilpendam

Gisteren en vandaag weer geschuurd. Gek word ik ervan. Een complete krachttraining voor mijn hele lijf. Nauwelijks kracht over om een 10 ltr. jerrycan op te tillen en de tank van de oliekachel bij te vullen. Vandaag kwam de meneer die gister ook al kwam praten over zijn voorgenomen aanschaf van een aluminium Koopmans 36 ft weer langs. Nu wilde hij weten of die net zo’n onderwaterschip heeft als de mijne. Ik vertelde hem dat ik er bijna zeker van ben dat dat het geval is. Mooi, hè, al die mensen die een Koopmans willen hebben. Hij wilde voor mijn boot wel 90.000 euro betalen, zei hij. Ik zeg: nog in geen 90.000 jaar. Ik zet hier nog een fotootje neer van een deel van het onderwaterschip, zo mooi!

Zie je niet vaak, zit ook meestal onder water

Pure schoonheid. Zie je niet vaak, zit ook meestal onder water

Tijdens het schuren zag ik rond de schuurschijf een hoop stof dwarrelen. Ik had de stofzuiger die met een slang verbonden is aan de schuurmachine niet aanstaan. Tegelijkertijd schoot er een hersencel in werking: 4 weken geleden heb ik de volle stofzak in de container gegooid en ik zou een lege van huis meenemen. Heb ik dat wel gedaan? Ik wist het antwoord al. Ik kijken in de olijk kijkende stofzuiger genaamd Henry (ik kan er ook niets aan doen; hij heeft oogjes) en jawel: nagenoeg tot de rand gevuld met uiterst fijne blauwe verfstof. Potverdikkie, dat heb ik weer. Nou ja, dat lossen we thuis wel op. Voorzichtig dichtdoen en gewoon doorschuren. In de loop van de middag ging de zon schijnen, je weet wel dat ding dat rond de Middellandse Zee vrijwel altijd schijnt. Ik ben er heel eventjes voor gaan zitten in de kuip, 2,5 meter boven het asfalt. Toen ik thuiskwam realiseerde ik mij dat Ingeborg morgen met de auto naar school moet. Als ik weer wil schuren (en dat moet ik) moet ik Henry achter op mijn fiets binden, poddammit. Ik ontdek dat mijn weblog geknoopt is aan die van de zeilvereniging. Ben benieuwd of ik reacties krijg (nu wel natuurlijk). Ook Robert Molenaar heeft op de site van Trilobiet een zeer uitgebreide pagina gemaakt met de hele inhoud tot nu toe. Ik word er verlegen van.  Tot april 2010 is het allemaal voor mij één grote vingeroefening. Pas dan gaat het echte werk beginnen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s