Donderdag, 5 maart 2009

Ilpendam

Gisteren waaide het hard en het regende af en toe. Niet schuren dus. Iets anders dan: garage ontruimen en de vloerbedekking daar reorganiseren. De tapijt- en linoleumstukken die er sinds de verbouwing lagen opgeruimd en een nieuw stuk tweedehands Forbo erin. Mooi resultaat: een garagevloer ogenschijnlijk bedekt met eiken parket. Niet zo mooi: na 16.00 uur was ik niets meer waard. Hoort allemaal bij de voorbereidingen voor de lange reis.

100_8048

Aan de giek van ons schip hangt een ragebol. Dat is geen ragebol. Dat zijn schurftplattingen. Schurftplattingen zijn bedoeld om aan je verstaging te bevestigen waar ze de (naden van je) zeilen beschermen tegen de gevolgen van schavielen bij voordewindse koersen. Olav Cox heeft mij na zijn lezing bij onze Watersportvereniging uitgelegd hoe je die moet maken. Het is eenvoudig maar zes stuks kosten je wel een dag.

100_8050

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s