Maandag, 23 maart 2009

Ilpendam

Een schutting heb ik helpen plaatsen vandaag . Tussen ons erf en dat van de buurman. Het waaide 7 bft. Af en toe een fikse bui. Maar hij staat en ogenschijnlijk blijft hij staan. Ik baal wel dat ik niet verder kon werken aan het schip. Gisteren was de laatste mooie dag. Ook wel veel wind maar met zon. Ik heb toen voor de tweede keer de gekleurde delen van de romp boven de waterlijn geschilderd. Deze actie was niet zo geslaagd: de twee componentenverf van International droogt zeer snel en vloeit niet mooi uit. Maar dat ligt natuurlijk aan de wind en de zon. Ik ga het nog een keer overdoen als het windstil en bewolkt is en dan niet meer met de kwast maar met een fijne schuimroller. Het OWS is inmiddels klaar, d.w.z. geschuurd, twee lagen Primocon erop en vervolgens twee lagen Trilux, een harde, borstelbare antifouling. Die is om onduidelijke redenen niet verkrijgbaar in Nederland, dus maar via internet gekocht bij AWN te Hamburg. Ik ben de afgelopen weken dus erg druk geweest. We hebben ook wel een paar mooie dagen gehad.

Trilux antifouling

Trilux antifouling

Ik heb zelfs al wat platen Treadmaster aan dek bewerkt met steenslagcoating van het merk Motip. Dit is een flexibele verf, overschilderbaar met alle verfsoorten, die in de autobranche gebruikt wordt voor de onderkant van auto’s. Zeer slijtvast, kleurecht (ik heb grijs genomen) en goedkoop: je moet dan wel de “onderschroefbus” van 1 liter (8 euro) nemen en niet de spuitbus van een halve liter (ook 8 euro) en je bent voor een 40-voeter niet meer dan 40 euro kwijt. Gewoon smeren en tamponeren. Je krijgt er wel hernia en een tennisarm van maar dan heb je ook wat. De randen laten hier en daar ook los. Ik spuit daar Sikaflex onder (de goedkoopste soort) en het zit weer muurvast. Op deze manier houden we het nog wel een paar jaar uit. Weet je wat een compleet nieuw Treadmasterdek kost (over teak hebben we het natuurlijk helemaal niet)? Nou dan! Het potdeksel is ook grotendeels geschuurd (met de Rotex, een fabeltastisch apparaat!). Nu nog het schilderwerk om het Treadmaster heen: dat is de grootste en vervelendste klus. Ondertussen is het wachten tot ik naar binnen kan bij Slot Jachtbouw op het Galgeriet voor de inbouw van de duikcompressor en nog wat dingetjes zoals een afsluiter vervangen, rvs-beugels over de buiskap heen voor de zonnepanelen, een gat in de bodem dichtlassen (van de gever van het log dat vervangen moest worden) etc. etc. Deze week ook belde Jan Schokker te Volendam dat mijn staand want getest is en nog volledig in goede staat bevonden. Ik heb dit laten doen enerzijds voor mijn gemoedsrust en anderzijds met het oog op verzekeringsargumenten voor het geval dat er onderweg iets mocht gebeuren.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s