Woensdag, 8 april 2009

Ilpendam

Ik ben nu een aantal dagen achter elkaar naar het schip geweest. Het weer werkte voor de verandering mee. Alle treadmasterplaten zijn behandeld met steenslagcoating, het potdeksel is nu gelijmd en geschuurd en ik heb een begin gemaakt met schuur en schilderwerk aan dek. Dat valt niet mee met (hier en daar kale plekken) aluminium en omdat het als amateur en in de buitenlucht toch niet optimaal kan stel ik me in op een pragmatische benadering. Dit houdt in dat ik niet ga etsen en primeren maar gewoon schuren, met aceton afnemen en lak erop. Ik heb nog een restje 2-componenten opgemaakt en voor de rest ga ik verder met een 1-component (de goedkoopste; Epifanes of zo). We zullen in de toekomst regelmatig gewoon gaan “bijplekken”.

100_8214

Van een afstandje ziet het er best goed uit en als er een kaal plekje overblijft is er nog niets aan de hand want aluminium “roest” niet door, dat is het mooie ervan. Binnen heb ik de inmiddels door mijn geringe logistieke vaardigheden ontstane rotzooi weer een beetje opgeruimd, verfbussen en gereedschap in dozen gedaan etc., min of meer een garantie voor het niet meer kunnen terugvinden van het een en ander etc. etc., gek wor ik er van. Ik heb nog wel last van mijn rug, gaat niet meer over ook, heb er al 40 jaar last van, wat gaat de tijd toch snel, maar het gaat nu wel beter dan vorige week. Vandaag regen. Thuis klussen maar. Kachelpijpen van de Heatpol schoongemaakt. Fundament van de Heatpol eindelijk verlijmd. Luchtkokers schoongeboend; die ga ik schilderen.

100_8217

Merkwaardig voorval vandaag: ik deed thuis een paar kranteproppen in de houthaard . Toen de deur openging zag ik roet op de as liggen en tegelijkertijd dondert er met veel gekrijs en gefladder een zwarte merel (of zoiets) door de pijp naar beneden en vliegt de kamer in, fladdert met z’n roetvleugels tegen de smetteloze vitrage en blijft angstig tegen het raam klapperen. Zoiets is niet goed voor je hart. Na bloempotten en andere spulletjes op de vensterbank omgegooid te hebben had ik ‘m te pakken en ondanks mijn ferme greep fladderde hij buiten gewoon naar de boom bij de overburen om van dit avontuur te bekomen. Ik kan dat niet; ik kan niet vliegen.  Je maakt wat mee.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s