Zaterdag, 18 april 2009

Ilpendam

Is het alweer tien dagen geleden dat ik iets geschreven heb? Niet te geloven! Ik begin nu te geloven dat ik nooit klaar kom, met alles. Er is te weinig tijd om het in te doen. 12 april  zijn we met de duikvereniging naar Geestmerambacht, vlak boven Alkmaar, geweest om een clubduik te doen en ter plekke een Paasbruns te genieten. Ik moet zeggen dat de brunch zeer geslaagd was! De duik was minder, te oordelen naar de recensies van de 6 dappere duikers die toch een half uur door de bagger hebben geploegd: het zicht was nul komma nul (minder dan 30 centimeter) en men had regelmatig al de kop gestoten voor een object kon worden onderscheiden. Kijk, daarom hebben Ingeborg en ik (weer) niet gedoken. We waren niet de enigen, nog een man (en vrouw) of tien bleef aan de kant. Toch was het weer een geslaagde dag.

Het was mooi weer en dan ga je duiken

Het was mooi weer en dan ga je duiken

De boot, het schip, ja, die was er ook nog. Voorlopig ben ik er klaar mee. Eelt op de (bijna) 60-jarige knieën van het rondkruipen over het treadmasterdek. Het is een crime  om op je kop liggend onder het potdeksel de boel schoon te maken, te schuren en te schilderen terwijl vuil en stof over het aan een industrieterreintje grenzende jachthaventerrein wervelt in de niet-aflatende, vochtige, Westenwinden! Daarmee heb ik het probleem wel samengevat. Maar goed, het is gelukt, althans in mijn ogen. Je moet niet te dichtbij komen. Het dekhuis is nu ook geschilderd, evenals de dorade-kast. Ik heb het gedaan met simpele, 1-componentige, Epifanesverf. Tis mooi zo. De Festo Feq 125 Rotoflex heeft de kuipbanken en de kuipvloer geschuurd en meteen heb ik een totaal nieuw schip! Onvoorstelbaar wat een verschil. Nu nog de met Duct-tape aan elkaar hangende buiskap – waar ik de, vanwege een defecte kunststoffen ritssluiting, kuiptent niet meer vanaf krijg – naar Jan Schokker in Volendam brengen. Als die klaar is…. nou jongen, dan weet je niet wat je ziet!

100_83011

100_83051

100_83061

Maandag 20 april komt Ed Slot de maten opnemen voor het buizenstelsel over de buiskap heen. Het schip gaat dus nog niet naar binnen omdat men nog bezig is met schilderwerk aan een ander schip, maar het werk gaat wel beginnen. Ondertussen zijn we alweer een keer verplaatst, staan we nu pal naast het toiletgebouw op het bijna lege, tweede parkeerterrein. Dat is op zich natuurlijk wel weer een gemak. Gelukkig kost het verder allemaal niks extra (?!).

100_8310

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s