Zondag, 26 april 2009

Ilpendam

Het buizenstelsel over de buiskap is momenteel onder constructie. Jan Groot van Slot Jachtbouw bv is er de afgelopen week druk mee geweest. De WING IV is inmiddels op de kar gezet, klaar om naar binnen te worden gereden. Morgen, maandag 27 april, begint het werk aan de bakskist. Ik heb ten behoeve van de inbouw de Bauer-compressor inmiddels ook afgeleverd. Al met al gaat het wel lang duren; jammer van al dat mooie zeilweer dat we achter de rug hebben. De buiskap (het doek) en de kuiptent (die eraan vastzit met een kapotte ritssluiting) moet ik ook nog naar Jan Schokker in Volendam brengen, maar voorlopig kan dat niet omdat Jan die nodig heeft als referentie bij de constructie van de buizendinges. Cees Veld staat met zijn klassieke HR 41 inmiddels ook op Hemmeland voor een grondige beurt onder de waterlijn. Altijd wel gezellig met Cees.  Mijn verjaardag is ook weer achter de rug. Kreeg van de kinderen en hun partners een geweldige Ipoot: een COWON D-2. Een geweldig ding. Hij is in totaal 32 “Gieg” waar dan zo’n 4000 muzieknummers en uren films op kunnen. Daar gaan we van genieten in de Med! (En op weg daar naartoe natuurlijk, hierover geen misverstand).

Dikwandige (2mm) RVS-pijp op stevig RVS-fundament

Dikwandige (2mm) RVS-pijp op stevig RVS-fundament

Hij kan zo over de weg naar Kroatië!

Hij kan zo over de weg naar Kroatië!

Cees heeft goed bier

Cees heeft goed bier

Het duikseizoen is nu wel goed begonnen: afgelopen dinsdagavond zijn Ingeborg en ik met nog wat duikers van Trilobiet in Vinkeveen wezen duiken en vandaag nog een keer in Vinkeveen. s’Morgens om 09.00 uur. We kwamen om halfnegen aan en daar stonden me toch een zooitje auto’s! Het werd dus meute-duiken. Regelmatig kruisten andere duikers ons onderwaterpad. Het water, op zichzelf best helder, werd daardoor behoorlijk troebel. Weinig vis gezien. Wel twee keer één behoorlijke baars (misschien was het dezelfde?) en een dooie snoek. Dit was mijn 99-ste duik!. Komende dinsdag hopelijk de 100-ste. Wij blijven het nog steeds leuk vinden!

Voor en na de duik is het altijd heel gezellig

Voor en na de duik is het altijd heel gezellig

Een punt is wel het spoelen en drogen van al die duikspullen. Thuis is dat geen probleem, afgezien van het feit dat het een irritante klus is, maar onderweg (“op reis naar blauw water”) moet dat ook gebeuren met zoet water en dat hebben we niet in overvloed en een watermaker komt er niet, want die gaat kapot. Afijn, we zien wel als het zover is (leef bij de dag, zei laatst iemand tegen mij en dat probeer ik ook, is wel moeilijk met mijn genen en opvoeding). Het stouwen van al dat spul aan boord wordt ook moeilijk; een mogelijke (gedeeltelijke) oplossing kan zijn: geen Hollandse voedselvoorraden voor een jaar meenemen en leren eten wat we daarginds voorgeschoteld krijgen. Ja Ja, waar je al niet over na moet denken.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s