Donderdag, 30 april 2009

Ilpendam

De honderdste duik is een feit! Dinsdagavond was het zover. Ik heb mij dringend laten feliciteren door Eric, Klaas, Mans, Marcel en Agetha die ook aanwezig waren. Zie het bijgaande duiklogblaadje.

100ste-duik1

Gisteren een drukke dag. s’Morgens bij Trilobiet de duikflessen weer gevuld. Gezellig gekletst met Mans. Ik heb hem geholpen bij het herbestraten voor de deur van de clubruimte. Het zijn van die grote dikke stinktegels van 40 bij 60 cm. Ik kon die arme jongen dat toch niet alleen laten doen? (Dat was ie wel plan!). Ingeborg hielp ook: die las de Margriet. De klus was in anderhalf uur geklaard. Het zonnetje scheen. Na nog een bakkie koffie met volle duikcilinders achterin naar Monnickendam naar jachthaven Hemmeland. Cees was er ook weer, hij heeft zijn boot bijna kaal. Met Ingeborg twee nieuwe kabels door de mast getrokken, één voor de nieuwe windset en één voor de T.V.-antenne. Dat was nog niet zo eenvoudig: je moet uitkijken dat je de eindjes aan de goede kant van de schijven bovenin steekt omdat je het anders weer opnieuw kan doen; gelukkig was Ingeborg erbij. De nieuwe windunit is nu op de mast gemonteerd.  Ik moet een nieuw doorvoerrubber hebben voor de kabelboom die benedenaan uit de mast komt. Ook dat is geen simpele zaak: de juiste maat is niet te krijgen, als je al een zaak vindt die dit ding verkoopt. Ik denk dat het via internet moet. Ik heb gisternamiddag eindelijk dit weblog aangemeld kunnen krijgen bij de Vertrekkerspagina van het blad Zeilen; dit leverde binnen een paar uur een record van zo’n 80 hits op. Kijk, dat werkt dus; leuk! Vanmorgen net als elke morgen gekeken naar Distant Shores op Travel Channel. Dat is ons “lijfprogramma” omdat het een aardige indruk geeft van het zeilen op de Middellandse Zee. Het wordt vanaf 2004 tot vervelens toe herhaald maar toch blijven we kijken om steeds weer die sfeer te proeven en het verlangen naar ook zo’n leven op peil te houden! Vandaag zeilden de Shards (zo heten zij) langs de wreef van de laars van Italië, door de straat van Messina, via Catania op Sicilië naar Malta. Prachtige plaatjes.Vanmorgen heb ik aan de werkbank de nieuwe Windex in elkaar gezet.

Zie je die gele tank op de achtergrond? Dat is onze kuipdouche.

Zie je die gele tank op de achtergrond? Dat is onze kuipdouche.

Ik begrijp nu waarom dat ding zo goedkoop is (relatief dus!): de twee referentiepennen met de rode vlakjes eraan moeten op een ongelooflijk klungelige manier onder de windwijzer worden vastgezet; dat kan dus niet zonder een flinke klodder sikaflex! Sjongejonge. Na de koffie nog even bij mijn moeder (89) het gras gemaaid (deze keer niet over mijn tenen gerost). De zon schijnt weer volop, een mooie dag. Niet echt mooi voor de Oranje-feestgangers in Apeldoorn dus. Ik ben geen Oranje-klant maar dit wil niemand. Had ik al verteld dat de WING IV bij Ed Slot naar binnen is gereden? Jan Groot trof ik dinsdagochtend in volle actie aan bij het samenstellen van de “ijzeren pijpen” over de buiskap heen. We bespraken even wat er verder nog meer moet gebeuren en hoe of wat enz.: bakskist vullen met compressor, loggevergat dichtlassen, preekstoel rechtbuigen (was in plm. 2001 door de sluismuur in Stellendam de verkeerde kant opgestuurd), afsluiter vervangen. Het gaat goed. Vrijdagochtend mag ik van Ed de romp afschilderen.

100_8369

100_8365

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 30 april 2009

  1. Linda zegt:

    Wat een eer; ik mag de eerste reactie schrijven!!!
    Leuke verhalen hoor pap! Wist bijv nog niet dat jullie een douchetank in de kuip hadden en dat mam haar officiele brief al heeft verstuurd aan het bestuur van de school. Leuk hoor al die verhaaltjes. Keep up the good work! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s