Vrijdag, 10 juli 2009

Dag 5: ARNEPLAAT (VEERSE MEER)

Te 03.45 uur wakker. Droge mond, verstopte sinussen. Donker. Ik luister intens: ik hoor helemaal niks, geen vogels, geen krekels, geen wind, geen verkeer. Dat kan toch niet? Toch is het zo. Waarom word ik dan wakker? Omdat ik niks hoor. Gek wor ik ervan. Na enige tijd hoor ik zachtjes de wind door de tuigage zoemen en dan schrik ik me de pleuralis: de landvast naast mijn rechteroor snokt in de ring op de steiger. Alsof er wordt geschoten. Gelukkig, er bestaat nog geluid. Even later begint de eerste vogel geluid te maken en vervolgens gaat het gestaag regenen. Gerustgesteld val ik weer in slaap. 09.45 uur. We blijven. Het waait stevig uit het westen. Als Arneplaat maar niet ons Duivelseiland wordt want we gaan het hier gauw gezien hebben, denk ik. Veel valt er niet te vertellen: 2 x het eiland rondgelopen over het pasgemaaide gras, “IJs” van Tristan Jones uitgelezen, begonnen aan een Nicci French, 60 kinderen en 12 instructeurs in zeven 16-kwadraten zien komen en gaan. Een jordaankruiser uit Vlissingen naast ons begroet. Ma, Lin en Marijn gebeld (alles goed) en dat was het wel. Om 10.45 uur de stilte van de nacht in. Ben vergeten een foto te nemen van ons ballingsoord.


[1] Voorlopig bij dit getal 20% optellen wegens nog te calibreren

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s