Maandag, 6 juli 2009

VAKANTIE 2009

Dag 1: EDAM – DURGERDAM

dag datum wind weer
maandag 6 juli 2009 ZW 5-6 VolleMaan, bewolkt, frisser dan gisteren
vertrek aankomst logstand[1] M.U.[2]
21.30 00.30 150 Plm 3002

Eerst even bij Ma langs geweest en gedag gezegd. Linda heeft ons weggebracht en mag de auto gebruiken. Ze kan het (en ik moet niet steeds schreeuwen). We waren allebei wat gespannen, Ingeborg en ik. Geen ruzie maken hoor, zei Linda. We hebben zoveel meegesleept dat we het niet meer kwijt kunnen. Spullen blijven op het aanrecht, de banken en op de kaartentafel staan. Te koortsachtig is het vertrek. Hadden we ook niet moeten doen: zuidwest 6 is ook op het Markermeer zeer vervelend, vooral als je hem op de kop hebt. De hele tijd de motor bij gehad. Tot het Paard van Marken ook de kluiver erbij. Daarna echter weggerold en recht tegen de golven in. Amsterdam binnendoor was vanavond al niet meer haalbaar dus besloten we maar te ankeren voor Durgerdam. Niet verkeerd, hebben we reeds vaak gelegen. Ik moet hier trouwens nog memoreren dat de motor weer “als vanouds” slecht startte, het gelol begint weer. Wordt vervolgd (ben ik bang). Het gat van het Buiten IJ vinden bleek voor ons vanavond een hele toer. Ondanks de volle maan zagen we de visstokken erg laat en het uitvarende binnenvaartschip pas op het laatste moment. Amsterdam is ook zo’n rotzooi met al dat licht van IJburg en zo. Gelukkig ging het allemaal net goed en voeren we langzaam de ondiepte op om te ankeren. Op behoorlijke afstand van andere ankeraars ging de plug de bagger in. Flink wat ketting en we lagen als een huis. De rekker erop en klaar. 01.30 uur te kooi. De eerste dag van de rest van ons leven zit erop.


[1] Voorlopig bij dit getal 20% optellen wegens nog te calibreren

[2] Motoruren, we beginnen bij 3002

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s