Dinsdag, 7 juli 2009

Dag 2: DURGERDAM – GOUDA

dag datum wind Weer
dinsdag 7 juli 2009 ZW 6-7 bewolkt, nog frisser dan gisteren, winderig
vertrek aankomst logstand[1] M.U.
08.00 22.00 ? Plm 3016

Te 07.30 uur uit bed. Mooie tijd. Slapen ging zo zo. 08.00 uur weg. We waren al wat minder haastig. Iets te vroeg bij de Schellingwouderbrug; ik heb helemaal niet gekeken naar bedieningstijden. We nemen het zoals het komt. Lijkt me een goed uitgangspunt. Om 09.00 uur begon de bediening. De Oranjesluis stond open. Brug en Sluis duurden bij elkaar 5 minuten, echt waar! Zo’n bananenrepubliek zijn we dus toch nog niet. Ik moet zeggen dat dit voor de hele staande mastroute over Haarlem gold. Alles liep als een zonnetje. Overal.  Dwars van de Sixhaven kregen we een pestbui over ons heen, niet normaal meer.

Het IJ dwars van de Sixhaven

Het IJ dwars van de Sixhaven

De (voormalige) NDSM was gewoon verdwenen. Ik moet nieuwe regenkleding, da’s duidelijk. Voor vandaag wordt buiig weer verwacht. Dat bleek reuze mee te vallen. Maar wel alles ZW 6-7, dus: binnendoor, via Haarlem, meer smaken hebben we niet.

Het was erger dan het er hier uitziet

Het was erger dan het er hier uitziet

De sluis van Spaarndam wordt onderhanden genomen maar draait wel. Voor Haarlem is er weer een brug bijgegroeid sinds vorig jaar. Niets blijft bij het oude, alles verandert. Het is zeer rustig op deze route. Slechts een paar bootjes: 2 dames op een dehler, een echtpaar op weg naar huis in Hellevoetsluis en een Engels echtpaar dat helaas door eigen getalm de spoorbrug in Haarlem mist.  En: de eerste kosten zijn gemaakt in de Spaarndammer sluis en t.b.v. de doorvaart door Haarlem. Bij elkaar 12 euro. Bij de dubbele bruggen vlak voor De Kaag misten wij waarempel voor de zoveelste keer zowat de doorvaart. We begonnen net onze wok-maaltijd te eten toen de laatste boot die losgooide ons luidkeels waarschuwde. Dat krijg je als je de bedieningstijden niet bestudeert. Maar we liggen toch maar mooi voor de spoorbrug bij Gouda!

stilleven

stilleven

Bij het aanleggen sloeg de damp van de uitlaat op het water, leek net of er iets mis was met de uitlaat. Het water is volgens de gever van het log 25 graden Celsius! Ik vond het gisteravond al vreemd warm bij Durgerdam. Vandaar de damp. Het is windstil. Glaasje whisky (ik) en wijn (Ing) en naar bed.


[1] Voorlopig bij dit getal 20% optellen

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s