Donderdag, 9 juli 2009

Dag 4: VOLKERAKSLUIS – ARNEPLAAT (VEERSE MEER)

dag datum wind Weer
donderdag 9 juli 2009 ZW tot NW tot Z: 0-7-0 Regen, wolken, regen, zon, regen, wolken. Wind uitsluitend uit de richting waarin wij gaan
vertrek aankomst logstand[1] M.U.
09.15 17.45 229 3029

Deze dag begon niet slecht, maar in de sluis zagen we boven de Vlije al een soort roldonderwolk hangen. Dus volle bepakking en recht tegen de wind in. Kregen onderweg waterplanten in de schroef. Paar keer achteruitslaan en langzamerhand werd het minder. Bij de Krammersluizen voeren we een regengordijn in.

Geen commentaar

Geen commentaar

Na de sluis eveneens. Bij Bruinisse kluiver uitgerold, resultaat: de wind ging onmiddellijk liggen. Je zou er bijgelovig van worden. Toch even lekker gedobberd in de neerruisende regen. Geen haast. Ik vraag aan Ingeborg: merk je het al, dat je niet meer naar je werk hoeft? Ja, ik realiseer me dat al, is het antwoord. Mooi. Toch niet in dat gat gevallen kennelijk. Zij leest, puzzelt en slaapt het van zich af, maar dat is eigenlijk niet verschillend van alle vorige vakanties. Wat wel een verschil is, is dat we ons niet zo erg druk maken over het weer. Het zal toch ooit wel mooi worden? En dan hoeven we niet naar ons werk! Bij de Kt 8 het zeil weer ingerold en gemoterd tot de BV 1. Daar stak de wind weer op en de kluiver dus weer uitgerold en zeilen naar de EV 8 boven de Vondelingsplaat langs naar de Oosterschelde toe. Stukkie afsteken dus. Ging prima. Voor de Katseplaat in de geul naar de Zandkreeksluis het zeil er weer af en de motor bij. Even wachten bij de sluis. Eenmaal erdoorheen op weg naar “Aardbeieneiland”, in het Veerse Meer dus. Leek ons wel leuk in het logboek: Volkeraksluis – Aardbeieneiland. Het werd de Arneplaat, een eilandje ervoor met wat steigers naar de kant, die had rdbnlnd niet. Peulen gegeten met filetlapjes, aardappeltje, paprika, uien en champignons. Lekker lezen, drankje erbij, het eiland rond (1,5 minuten) en om 22.30 uur naar bed.


[1] Voorlopig bij dit getal 20% optellen wegens nog te calibreren

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s