Woensdag, 22 juli 2009

Dag 18: ITCHENOR 

Wij sliepen een gat in de dag. Onwennig keken we om ons heen. We liggen op een tochtige plek op de splitsing van Bosham Creek en Itchenor Channel. Als we de watertaxi oproepen (2 x 2pond enkeltje) blijkt wat ik al dacht: dat we aan een boei van Northshore liggen. Bij de Harbour Office (=havenkantoor) betalen we voor afgelopen en komende nacht. Op aanwijzing van de vriendelijke havendame geprobeerd naar een winkel te wandelen. De dichtstbijzijnde zou in Birdham zijn. Vergeet het maar. We houden best van een stevige wandeling maar het moet niet te dol worden. Ergens halverwege keerden wij weer terug en genoten van de fraaie Engelse cottages die een soort pruimen (morellen?) aan hun bomen laten groeien tot over hun heggen en die vallen dan in de openbare berm en die kunnen wij dan weer oprapen. Met een (lekke) rugzak vol van die troep kwamen wij weer terug in de nederzetting aan de oever waar wij op het terras van de enige pub ter plekke diverse pinten engels bier en tonic gingen nuttigen en de andere gasten becommentariëren. Ik bestelde als hoofdmaaltijd van deze dag ook nog twee broodjes met tonijnsalade. Dit bleken twee heetgestookte holle pannini’s met tonijnpap te zijn. Het vulde enigszins. Die Ennelsen leren het nooit. Aan het eind van de middag zijn we aan een visitors mooring gaan liggen dichterbij de aanlegsteiger. Lekker om ons heen kijken. Veel boten hier aan de moorings, zeker honderden. Had leuk geweest als ik er foto van had gemaakt (ik moet dat ding maar op mijn hoofd plakken).  Nieuw project: bootje te water gelaten en vaste zwemtrap weer gemonteerd. Nu de rubberboot van het dek af is kunnen we weer met daglicht wakker worden.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s