Zaterdag, 1 augustus 2009

Dag 28: CAWSAND – QUEEN ANNE’S BATTERY (Plymouth)

Dag datum Wind Weer
zaterdag 1 augustus 2009 W – NW 4-5 S’morgens miezerig, s’middags zonnig
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
08.30 09.30 487 3080

Wat een nacht. Zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt. Er kwam geen eind aan. Het wilde maar niet licht worden. Er hing een regenmist boven het land, maar op waterniveau richting Plymouth kijkend was er eveneens weinig te zien.

100_9191

Ing heeft des morgens nog een beetje geslapen. Ik dus in het geheel niet. We zagen eruit als verkreukelde kranten. Op onze leeftijd “tekent”zoiets meteen. Gauw ankerop (40 meter duurt lang, de ophaalsnelheid van de lier is niet zo groot) en een haven opzoeken. Zodra we weten waar we liggen zullen we Rianne bellen. Sutton Harbour in het centrum van Plymouth, achter een sluisje, was vol. Het werd de marina met de illustere naam Queen Anne’s Battery, letterlijk vertaald: Koningin Anna d’r batterij, hetgeen vreemde associaties oproept. Rietje gebeld. Ze komt eraan. Na ons een poot te hebben laten uitrukken door de havenautoriteiten (38 pond) hebben we de nabije omgeving verkend. Er is hier een Yacht Chandlery die zomaar de gezochte 100 amp. zekering in voorraad had! De kajuit weer toonbaar gemaakt voor het bezoek. De heleboel was na vannacht zeiknat. Rianne kwam met de taxi uit Devonport, de marinehaven van Plymouth. Ik wachtte haar op bij de poort. Wel apart hoor dat wij hier elkaar ontmoeten, het is toch gelukt!. Eerst maar een kopje koffie drinken in de kajuit en bijkletsen.

100_9196

De overtocht vanuit Den Helder hiernaartoe is wel ruw geweest en er waren veel zeezieken aan boord. We gaan na de koffie gezamenlijk boodschappen doen, waarna Rianne weer naar de Urk teruggaat. Maar eerst gaan we nog een pint pakken op een gezellig terras  aan de haven en nog meer bijkletsen. We beloven te zullen proberen morgen op de fiets naar de marinehaven te komen en als we erop mogen kunnen we misschien ook “de blauwe hap” meeëten. Des avonds lekker op de boot eten. Ik ontdek een stroomlek met de Hull Isolation Control en tegelijkertijd pomp ik per ongeluk oliewater in de haven, lullig. De stemming daalt onmiddellijk onder nul. Voor ik het afwasmiddel kan pakken is de olie weggedreven op de stroom. Dan maar het stroomlek opzoeken. Ik trek een voor een alle minkabeltjes op het “minblok”achter het schakelpaneel los en bij nummer 24 pas vind ik dat de aansluiting van de radar/plotter de boosdoener is. Na veel geploeter, paneeltjes wegschroeven in de hondekooi kan ik de oorzaak wegnemen: een lekkend aardedraadje dat gekoppeld zat aan de min doorgeknipt. Door al dit gedoe viel het avondeten (figuurlijk) in het water. Afijn, morgen heb ik kouwe kip op brood. Om 22.00 uur hebben we nog even gewandeld door de straatjes rond de haven en dan blijkt Plymouth centrum een groot uitgaanscentrum te zijn geworden: veel jongelui, keiharde muziek, uitmijters voor de deuren, lange rijen bij de cashmachines, maar vooral zeer schaarse kledij in alle vormen en formaten. Gezellig hoor. Als we terugwillen: brug over de sluis gesloten. We moeten dus helemaal om Sutton Harbour heen lopen naar Q.A.B. Daardoor pas om 23.30 uur terug. Vanuit de kuip kunnen we nog een half uur meegenieten van de herrie en de muziek aan de overkant. Kortom: Plymouth is een levendige stad. Daar valt wat te beleven!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zaterdag, 1 augustus 2009

 1. Coos zegt:

  Hoi Ingeborg en Willem,

  Het is leuk om jullie te volgen via de weblog. Ik zie ook dat na ruim 30 dagen alle plannen en principes inmiddels over boord zijn gegooid. Motoren op zee?

  Ik meen mij de opmerking te herinneren; “We gaan zo snel mogelijk naar het zuiden”. Plymouth is ongeveer 250 km zuidelijker dan Edam, hetgeen in 30 dagen neer komt op 8,3 km per dag.

  Wij moeten nog even geduld hebben voor onze zeilvakantie. Ondertussen maakt Elles zich druk om de vraag of jullie zeillessen voor haar voldoende zijn om ons veilig door de Griekse wateren te helpen. Ze heeft nog een maand de tijd om zich daar om te bekommeren.

  Verder weinig nieuws, het leven kabbelt bij ons rustig voort.

  Groetjes en heel veel plezier,

  Coos en Elles

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s