Zaterdag, 25 juli 2009

Dag 21: COWES – YARMOUTH

dag datum Wind Weer
zaterdag 25  juli 2009 W – ZW  5-6 Hele dag zon
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
13.30 16.00 412 3063

We staan pas om 08.30 uur op. De zon schijnt. De wind houdt zich nu nog rustig. Ontbijten met een gecobbd kippetje op (oud) stokbrood. Koffie. Om 15.00 uur gaat volgens de plotter (prachtding, weet alles) de stroom meelopen op de Solent richting Needles. We hebben dus de tijd zoals dat heet. Met het bootje naar de kant, telefoonkaart optoppen, laten we nu doen in de winkel, kan ook. Wandelen langs de Solent en dan omhoog bovenover en achterlangs weer terug.

100_9071

Het landschap is hier behoorlijk geaccidenteerd dus goed voor de kuiten, goed voor de billen. We zien de jachten op de Solent keihard zeilen, maar ze komen niet van hun plaats door de tegenstroom; geinig. Terug naar Shepard’s en terug naar de boot. Motortje weer aan de railing gehesen, losgegooid en even “up River” gekeken bij de Folly Inn en daarna weer terug om te tanken aan de fueling pontoon.

100_9087

Ze hebben hier alleen rooie diesel. Je moet zelf aangeven waar je het voor gebruikt. Als je bijvoorbeeld alles gebruikt voor de kachel kost het maar 0,52 pond, maar als je het volledig voor voortstuwing gebruikt (en je moet een verklaring tekenen) kost het 1 pond de liter! Nog duurder dan in Nederland dus. Ik blijf maar aan de veilige kant, ik heb geen zin in problemen straks in Nederland. De bon met de prijs wordt dus zorgvuldig in het logboek geplakt. We gaan de Solent op. Het is gigantisch druk. Dat kun je hier verwachten. Ik wilde zeilen. Vergeet het maar. Alles gemoterd naar Yarmouth. Niks an. We werden in de drukke haven tegen een andere Nederlander aan gedirigeerd. Bleek niet verkeerd. Leuke lui. Henk en Kunny Broekhuizen van de Yvonne B., ook een Koopmans. Hebben van 1999 tot 2002 een wereldreis gemaakt. De haven werd nog drukker. We kregen nog twee boten tegen ons aan. Het leek Enkhuizen wel. Het is weekend. Onze buurman aan bakboord was een Nicholson 345 met 3 jongens aan boord, waarvan 1 Nederlander die in Noorwegen woont en bevriend is met de schipper, vandaar. Aardig gesprekje. Ze gaan fietsen. Er komen 3 volwassen mountainbikes uit deze 34-voeter, wij hebben nog geeneens ruimte voor 2 klapfietsen in onze 40-voeter. S ‘avonds naar de kant geroeid, wandelingetje gemaakt. Yarmouth is niet groot. Biertje en tonic bij Salty’s bar aan de haven. Heel gezellig. Ingeborg heeft een hekel aan drinken aan een sta-tafel. We babbelen wat met een paar opgedofte meiden die hier vanavond een bachelorparty houden. Weer aan boord: broodje in de oven, gecobbde worstjes met ui, paprika, BBQ-saus en mayo erop: heerlijk! Ben een raar boek aan het lezen: “De Blanke Masai”, een succesvolle Zwitserse vrouw die alles opgeeft om in Kenia met een Masai-krijger te trouwen en te gaan leven in een hut van koeiestront. Dat gaat vast niet goed (dat ging ’t ook niet). Om 23.00 uur naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s