Woensdag, 29 juli 2009

Dag 25: STUDLAND BAY 2

Nog een keer: een geweldige ankerplek. Jachten komen en gaan. Het is nooit vol, ruimte genoeg en zeer beschut, achter glooiend landschap.

100_9140

Vandaag blijven we liggen: de weerberichten blijven Zuidwest geven tussen 5 en 7 beaufort. We liggen hier vreselijk geld uit te sparen. Er gebeurt niet zoveel maar desondanks vliegt de tijd als een Jan van Gent[1] die over de golventoppen scheert. Ik ben gisteren in een nieuw boek begonnen van een Spaanse schrijver, Carlos Ruiz Zafón: “Het spel van de Engel”. Die is morgen ook uit. Het beste boek dat ik deze reis tot nu toe heb gelezen. Ingeborg heeft dat van een (ex?!-)collega gekregen. Doet een beetje denken aan het centrale thema in het werk van Hubert Lampo: het Magisch Realisme.

Ik ga m helemaal volkladden, wordt ie niet gejat

Ik ga m helemaal volkladden, wordt ie niet gejat

Ik wil eigenlijk het water in maar ik ben er te schijterig voor. De watertemperatuur is 17 graden. We hebben een weids uitzicht. De wolkenluchten veranderen voortdurend. Het is vandaag geheel bewolkt, geen zon, regenachtig en vlagerig. We gaan de hele dag niet naar de kant, geen behoefte aan. Misschien morgen. Voor overmorgen wordt tijdelijk Zuidelijke wind 3 tot 4 B. voorspeld. Zou dat wat zijn? Van Marijn horen we dat Rianne vandaag om 14.00 uur uit Den Helder is vertrokken. Hij weet niet hoe ze zullen varen: over de Solent of buiten Wight om. We zullen met de verrekijker naar haar uitkijken.

 


[1] Een imposant type zeevogel

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s