Donderdag, 30 juli 2009

Dag 26: STUDLAND BAY  3

Zonnig. Het poeiert. Boek is alweer uit. Een aanrader. Ik wil z’n andere boeken ook lezen. Tijd vliegt nog steeds.

100_9155

Vandaag toch gesnorkeld in 5 mm pak met 6 kilo lood. Te weinig. Kan geen hoekduiken maken zo. Moet 8 kilo zijn. Het water is redelijk helder, een paar meter zicht op 3 meter diepte. Als het water 2.50 m diep is kun je de bodem zien. Onder water blijken veel scholen vis te zien, visjes van zo’n 10 tot 15 cm. Welk merk ’t is kan ik niet zien, ze laten zich niet pakken. Ingeborg maakt foto’s.

100_9159

Het is over een grote afstand te ondiep om met perslucht te gaan duiken. Zou het nog gebeuren deze vakantie? In de loop van de dag komen er weer boten voor anker liggen, veel blijven nu ook voor de nacht liggen, in tegenstelling tot gisteravond. Na het zwemmen spoelt Ingeborg mij af met de 7 liter gifspuit van de Aldi. Dat werkt probaat. We zitten wel met een zout duikpak nu. Des Avonds staan wij in dubio: gaan we nou snags varen of niet? Het weerbericht voor vanavond en morgen wordt namelijk gunstiger: zuidelijke wind, afnemend naar variabel 3 of minder, daarna zuid tot zuidoost 4 – 5. Ik kan het weer niet opbrengen. We gaan morgen bij het krieken van de dag.

100_9176

100_9183

Nu eerst nog even naar de Old Harry’s Rocks wandelen en een pintje drinken in de biertuin. Oh, wat is het daar fantasties, alhoewel inmiddels wat winderig en met een schreeuwende baby naast ons.

100_9185

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s