Dinsdag, 11 augustus 2009

Dag 38: TRESCO (The Isles of Scilly)

100_9382

Voor de verandering maakt de zon ons wakker. Droog! De havenmeester probeert de stemming te verpesten door vrolijk 20 pond te vragen voor de mooring waar we op dat moment aan liggen. De local is niet komen opdagen gelukkig, dus afgelopen nacht hebben we graties gelegen. We waren echter toch maar op een visitorsmooring gaan liggen zodat we zonder sores de kant op kunnen. Doch 20 pond doet je dan wel even slikken. Ik vroeg, heb ik dan ook stroom en water? Tuurlijk, zegt ie, kijk maar om je heen! De hele dag is een lange aaneenschakeling van prachtige wandelingen langs tuinen en langs de ruige kust, afgewisseld met terraswerk (pinten en dergelijke).

100_9385

100_9398

Op het terras hebben we een genoeglijk gesprek gevoerd met een Engels stel over van alles en nog wat: waar komen jullie vandaan, goh wat  ver! Wat gaan jullie doen? Zitten jullie in een cottage? Het is verbazend hoe goed je zelf Engels gaat spreken als de ander rustig en goed verstaanbaar zich in ABE ( = algemeen beschaafd Engels) uitdrukt. Heel prettig allemaal.  Tijdens de wandeling lang de kust zagen we een mooie plek om een voorzichtige duik te doen in 6 tot 10 meter water.

Carne Slip

Carne Slip

We gaan morgen voor anker aan de andere kant van Tresco  bij de Carne Slip en varen dan met het bootje met spullen naar de Slip, een soort betonnen kade die licht hellend zee inloopt waar je gemakkelijk in en uit het water kan. “Moe maar voldaan” gaan we te kooi.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s