Donderdag, 13 augustus 2009

Dag 40: SCILLIES – HELFORD RIVER

Dag datum Wind Weer
donderdag 13 augustus 2009 NW – N – NO – N Niks tot helemaal niks Het werd uiteindelijk behoorlijk warm
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
08.30 19.00 620 3119

Vandaag 10 uur gemoterd dus het verschil van 2 uren met de vorige stand moet worden verklaard met de uurtjes die we in de Scillies “verspijkerd” hebben. Ja, Ja, 10 uur! We dachten te gaan zeilen. Het weerbericht gaf 3-4 NW op met mist. Nou mist hadden we,  maar geen wind. De Autohelm 3000 schee er ook mee uit. Wat ging er niet kapot dit jaar? De hele dag staan sturen en staren, een fraaie alliteratie nietwaar? (Ja, geld heb ik niet meer, maar “duur”doen kan ik nog wel). De hele dag in de walm van uitlaatgassen, ik geef het je te doen. Ik had natuurlijk ook naar het Noordwesten kunnen sturen maar daar heb ik geen budget voor. Des middags werd het mooi weer, zon en zo, maar nog steeds geen wind. Gek wor ik ervan. Uit balorigheid heb ik een tijdje geheel naakt staan sturen maar dat duurde niet lang want met al die bewegende delen in de buurt ga je je ongemakkelijk voelen. Ik heb een lome vin vlak naast de boot op het wateroppervlak zien wuiven. Dat moet een maanvis zijn geweest die mij in de maling nam (bye, sucker!). Afijn, we liggen nu lekker in het avondzonnetje op ons anker vóór in de Helford River, perfect plekkie, die komt in het grote ankerplekkenboek.

Helford River

Helford River

Morgen ga ik de Genua 1 er weer op zetten en de halfwinder tevoorschijn halen want ik ga zeilen! Al kom ik niet verder dan Falmouth (hier om de hoek). We hebben weer bereik. Marijn belde. Rianne zit nu in Vigo, Spanje, op weg naar Amerika, ze ligt op het strand, het is daar 30 graden, kijk dat bedoel ik nou, daar moeten wij ook heen. Linda ook even gebeld. Die zit in het donker met Ricky buiten romantisch te doen met kaarsen en zo. Hier is het nog licht, 22.00 uur Nederlandse tijd; logisch.

The Lizard once again

The Lizard once again

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s