Vrijdag, 14 augustus 2009

Dag 41: HELFORD RIVER – TURNAWARE POINT (Falmouth)

Dag datum Wind Weer
vrijdag 14 augustus 2009 ZW 4 – 5 Motregen, bewolkt
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
11.30 15.00 626 3120

Zie je dat verschil in motoruren met gisteren vergeleken? Dat wil zeggen dat we praktisch voor het eerst alles hebben gezeild. Dat ene uur was vnl. stroomdraaien voor de laptop. Het waren maar 8 magere mijlen maar we hebben gezeild, het is een begin. Dwars door de wedstrijdvarende bootjes op de rede van Falmouth (het is Falmouth Racing Week) met de Genua 1 over bakboord ( = links) en het grootzeil over stuurboord ( = rechts). Ja, je leest het goed: we hebben de kluivert vervangen door de twintig jaar ouwe Genua 1 die al zo’n 6 jaar in de zak zat. Dit in verband met het feit dat we de kotterfok kwijt zijn, weet je nog wel? Ik moet zeggen dat ik mij afvroeg waarom ik dat ding niet eerder heb gehesen met licht weer; alweer die gemakzucht vermoedelijk. De wind heeft de 5 beaufort niet gehaald maar we gingen lekker, zo de River Fal op richting Turnaware Point waar we vroeger (1999, zie het verhaal op dit weblog) ook al eens geankerd hebben.

ik von m wel geinig

ik von m wel geinig

Dat doe je niet goed, jongen!

Dat doe je niet goed, jongen!

We liggen nu voor anker in 10 meter water en gaan vanavond een mijltje of twee met de rubberboot de rivier op naar de Smuggler’s Cottage in tolverne, een eindje verder de rivier op, want we hebben wel weer eens zin in een ouwerwets gezellige pub-avond (!) We zijn geweest, had niet gehoeven. Geen enkele klant, een paar lanterfanters die bij de familie behoorden, een chagrijnige barkeeper/eigenaar, een troosteloze sfeer, een anticlimax. Het terrein stond vol met borden wat allemaal niet mag en die kennelijk tot doel hebben de klant weg te jagen (je mag bijvoorbeeld alleen iets bestellen als je een tafel neemt! Nou, ik heb aan boord helemaal geen ruimte voor een extra tafel!), picknicken mag niet, je mag niet voorbij een bepaald punt, een bord met: “this is not a pub!” en nog veel meer van dat soort vermaningen uit de oude doos. Na een pint en een pisstop (dat mocht nog wel) gauw weer weg. De rivier ligt nog steeds vol met 20.000-tonners, een trieste toestand. Eenmaal op de boot lekker een bak erwtensoep met brood en lezen maar weer. Ik ben bezig met een verhalenbundel van Bob den Uyl, ik begrijp niet waarom ik niet eerder iets van hem heb gelezen, werkelijk hilarisch!

Het regent weer mot,

met muziek uit de IJpod.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s