Dinsdag, 4 augustus 2009

Dag 30: MOUNT EDGCUMBE 3

Lekker geslapen vannacht. Ik hoorde niks geen ankerketting schrapen of rammelen. Het was windstil en geen deining; alle ingrediënten voor een goede nachtrust. Des morgens voelde ik me dan ook goed uitgerust. Lekker lang blijven liggen en lezen in een damesroman van Barbara Wood, “Samantha’s Droom”(had ik meegenomen uit de leesdoos in de hal van het clubgebouw van onze zeilvereniging. Lang niet slecht, vin ik. Om half elf ontbijt, broodje kouwe kip (ik) en pindakaas (Ing). Daarna Spaanse les van 11 uur tot 12 uur. Dan weer samantha’s droom en Sudoku’s.

Eenzaam maar niet alleen

Eenzaam maar niet alleen

Toen was het wel weer even tijd om naar de kant te gaan want het regende iets minder hard. Door de tuin van meneer Edgcumbe heen naar de pub. Een pint en een koffie. Onze buurtjes (1 van de 2  die ook kwamen ankeren gisteren) stapten achter ons de kroeg binnen. Jonathan en Joy, respectievelijk gepensioneerd chemicus/bierbrouwer en huisarts. Wij kwam in een zeer geanimeerd gesprek terecht. Heel gezellig. We kregen een paar goeie tips van hen over ankerplaatsen en dergelijke. We mogen zelfs aan hun mooring gaan liggen de komende twee weken, tegenover het gehucht Cargreen op de rivier de Tamar, hier in de omgeving van Plymouth. Des avonds zien wij de mijnenjagers alweer binnenkomen. Zij blijven binnen de barrière voor anker liggen. We draaien 3 uur stroom voor de diverse apparaten. Het regent en het blijft regenen. In de kajuit wordt het ook een beetje klaf en klem, maar we zetten mooie muziek op, voor de verandering maar eens klassiek en we lezen, lezen, drinken bier, lezen, Coebergh, lezen, spelletje op de computer. 01.00 uur naar bed. Rondom ons springen de vissen.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s