Woensdag, 5 augustus 2009

Dag 32: MOUNT EDGCUMBE – YEALM RIVER

Dag datum Wind Weer
woensdag 5 augustus 2009 geen Bewolkt en droog
Vertrek Aankomst Logstand M.U.

Vanaf vandaag gaat het weer naar het Oosten. Ik bedoel: wij, niet het weer. Beginnen met Yealm, hier om de hoek. Moet lukken. We passeren de mijnenjagers in de Sound die ankerop gaan en naar binnen. Er staat geen zuchtje wind. We zijn binnen anderhalf uur op de Yealm. Weer niet gezeild. Het weer lijkt wat op te klaren.

100_9245

Liggen aan een visitors pontoon zonder verbinding met de wal. Het aanleggen was spannend want het giert van de stroom die we gelukkig op kop hadden. Je moet de landvasten wel meteen goed beleggen want je krijgt maar één kans.

100_9249

De omgeving is paradijselijk. Volgens andere passanten aan de pontoon is het rustiger dan normaal, meestal liggen ze hier 3 of 4 dik. De “credit-crunch” natuurlijk. De hele dag lekker wandelen naar Newton Ferrers aan de overkant, de havenmeester begroeten (dat is niet graties), boodschapjes doen in de dorpssuper en op het terras van de Dolphin Inn diverse bieren proberen.

100_9256

Gezellig gekwebbeld met een zeer tevreden ogend 81-jarig dametje die het hier vreselijk naar haar zin heeft. Ze zegt steeds: “als m’n man vanaf z’n wolk mij ziet, wil ie vast weer terugkomen”. In de middag naar Noss Mayo gelopen, aan de andere oever en ook daar even gepint bij de Ship Inn. Wat hebben we het slecht. Voor het avondeten pakken we een douche in het havengebouw. Je hebt een hele badkamer voor jezelf met alles erop en eraan. Voor 1 pond kun je 10 minuten douchen, lekker hoor. Het weerbericht geeft voor morgen lekker weer op met weinig wind en we besluiten toch maar onze oude fout te herhalen: lekker tegenwind toch naar Falmouth en dan naar Penzance, welke plaats ons van harte was aanbevolen door Jonathan. Samantha’s Droom uitgelezen. Morgen verder.

100_9266

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s