Zaterdag, 8 augustus 2009

Dag 35: FALMOUTH – PENZANCE!

Dag datum Wind Weer
zaterdag 8 augustus 2009 W – NW 3 of minder, later 3/4 Gehele dag zon
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
09.30 15.00 uur 545 3100

Absolute windstilte bij het ontwaken. Het wordt mooi weer. Dat kun je zo zien. Even naar de kant om het weerbericht te bekijken en de havenmeester te betalen: 2 maal 7 pond. Ik had weg kunnen varen, maar ik stond op een lijst van nog te betalen. Ik vraag: komen jullie niet langs dan? Jawel, zegt ie, maar jij was er niet op dat moment. Daar had ik niet van terug. Tijdens het wachten tot de havenmeester kwam een gesprekje gevoerd met een zeer bevaren solo-zeilster, heel instructief, mooie vrouw ook. Tijdens de thee ankerop en weg naar Penzance. Zo ver waren we langs deze kust nog niet gekomen. Het is weer motoren geblazen met veel stroom mee tot een eind voorbij Lizard Point.

100_9311

Fotootjes maken van de vuurtoren natuurlijk, niet makkelijk met dat geschommel. De deining begint oceanisch te worden. Het laatste uur lekker gezeild met 5 knopen door het water (= 9200 meter per uur).Jammer dat de kotterfok bij het achterlijk over een lengte van een meter of drie scheurde; die is “op”.

100_9318

St. Michael's Mount ligt tegenover Penzance

St. Michael’s Mount ligt tegenover Penzance

Bij Penzance aan de mooring gewacht tot de sluis openging. In het “wet dock” mogen we tegen een groot motorschip van de “Sea Cadets” liggen, waarna we worden afgedekt door 2 “motorknorren”. Daar liggen we dan als een alumimium hamburger tussen polyester kadetten. Morgenochtend om 08.00 uur gaan we weer, dat zien ik al. Naar de Scillies? Ik moet nog even kwijt dat Penzance niet voldoet aan mijn “Great Expectations”. Je wordt opgestapeld in een goor dok, omringd door een hoop troep op de kade, vieze ouwe schepen, je wordt uitgescholden door de havenmeester voor Fransman (die lui kennen het verschil niet tussen verticaal en horizontaal), de omgeving rond de haven valt ook tegen en daar betaal je dan 24 pond voor. Geef mij Studland Bay of Yealm maar. Er is hier zo te zien weinig dat schilderachtig kan worden genoemd (dat uitroepteken in de titel hierboven kan ook weg).

100_9346

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s