Zaterdag, 15 augustus 2009

Dag 42: TURNAWARE POINT – FALMOUTH

Dag datum Wind Weer
zaterdag 15 augustus 2009 ZW 4 – 5 regen, fris
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
10.30 11.00 628 3122

Vandaag geen foto’s. De Sluitertijd en het diafragma kwamen niet door de regensluiers heen. Normale tijd wakker: 06.00 uur (05.00 uur Engelse tijd), dus even lekker lezen. Ik heb naast Bob den Uyl een stuiverromannetje gepakt van Suzanne Vermeer, “Cruise” geheten. Oeps, ik heb ‘m alweer uit. ’T is niks maar je wil wel weten hoe het afloopt. Het grappige van dit soort lectuur is dat je steeds nadrukkelijker tijdens het lezen probeert zelf het “plot” af te maken en steeds vaker heb ik het bij het rechte eind. Ook Ingeborg bleef lezen. Rustig ontbijten ook, een beetje lanterfanten. Hadden we dat maar niet gedaan, want wat komt om 09.00 uur op ons af dobberen? Een bootje met twee havenmeesters, waarvan één van de vrouwelijke kunne, d’r in. Die komen zeker vragen of alles in orde is en ons verder een fijne dag toewensen. Ja, inderdaad, maar ook of we 5 pond willen afstaan voor het liggen op ons eigen anker in hun goddelijke rivier in Gods heerlijke “middle of nowhere”. Ik zeg: “nou neen”. Je moet ’t die Ennelsen nageven: ze blijven heer i.t.t. mijn persoon. Ik betaal natuurlijk toch en probeer mijn zuurste gezicht erbij op te zetten. Ze blijven lachen, zijn gepokt en gemazeld, komen meer van die griepende Hollanders tegen. We trekken onmiddellijk het anker op en leggen het klaar voor de haven van Falmouth waar we schappen moeten doen en internetten in de bieb. We vinden daar nog een mooi plaatsje, bijna precies hetzelfde als de vorige keer. Het is al middag als we ons naar de bieb haasten. Die blijkt tot 18.00 uur nog open te blijven. Tijd zat dus om stukjes op de weblog over te pompen, waarbij blijkt dat ik weer een en ander vergeten ben op de stick te zetten. Voor de rest: winkelen, wandelen, des avonds de halfblote meiden bekijken die naar de bonkebonk-tent gaan, daarna naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s