Zondag, 16 augustus 2009

Dag 43: FALMOUTH – MEVAGISSEY

Dag datum Wind Weer
zondag 16 augustus 2009 NW 2 – 3 Bewolkt, Sunny spells later
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
09.30 15.00 639 3124

08.45 uur uitgebreid douchen, waarbij meteen de kleine was wordt meegenomen. Ingeborg sjouwt met 5 liter cans heen en weer om de watertanks te vullen. 09.30 uur de bubomo op het hek gehesen en ankerop.

de dingesboei (vergeten z'n naam op te zoeken)

de dingesboei (vergeten z’n naam op te zoeken)

Tot de ….boei blijven motoren, daarna zeilen. De wind stelt weinig tot niets voor, maar ik heb me voorgenomen om te zeilen en dat doen we. Voorbij Anthony’s Head gaat de vislijn voor de eerste keer eruit want dat kan mooi met snelheden van 1,5 tot 4 knoop, afhankelijk van de windrichting die variëert  van NW – Zuid, zodat ie af en toe recht van achteren komt. Niks gevangen trouwens.

St. Anthony's Head

St. Anthony’s Head

vissen met zelfgemaakte viskatrol

vissen met zelfgemaakte viskatrol

Rond de kapen gaat het lekker, daar trekt de wind steeds iets aan. Het wordt geleidelijk warmer en zo sukkelen wij vredig richting Mevagissey. Dit plaatsje is niet ingericht voor jachten, alleen vissersboten liggen daar.

aanloop naar Mevagissey

aanloop naar Mevagissey

Wij waren daar al in 1999 een keer wezen kijken en vonden het een geweldige plek maar konden er niet liggen. Maar nu is de Wing IV het enige jacht dat zich aandient waardoor wij tussen twee moorings mogen vastmaken (“voor en achter”) van de havenmeester (“gooi het havengeld en de sleutel van de douche maar door de brievenbus van het havenkantoor als je weggaat, een bonnetje krijg je niet”). Geweldig! Zo mooi, dit plaatsje. Het zeilen was al top en nou dit! Bij het aanleggen tussen de moorings voeren we wel bijna een speedboot in tweeën.

100_9439

Maar voor het zover was hebben wij eerst een paar uur aan de binnenkant tegen de pier gelegen en zijn toen het stadje ingegaan om die havenmeester te zoeken. Havenkantoor dicht. Havenmeester niet te vinden, die stond naar onze boot te kijken op de pier. Maar zodoende zagen we aan de andere kant van de haven wel een mooie plek waar duikers bezig waren. Na wat info bij hen te hebben ingewonnen besluiten we morgen te gaan duiken. Nog maar net afgemeerd tussen de moorings komt een motorboot achteruit naar ons toe met een stel waarvan de mevrouw ons bijna smeekt een vis aan te nemen die ze net gevangen hebben maar toch niet op kunnen omdat ze er al één hadden (“ik hoef geen boek want ik heb al een boek”). Ze kijken er allebei zo benauwd bij dat ik mij afvraag of hier nog iets anders aan zit dan vislucht. Ik ben te achterdochtig. Ze zijn gewoon gul en gastvrij! Wij aanvaarden van harte de vis, een Pollack (wie weet wat een Pollack is?) van 40 cm! Opgelucht stuiven ze weg. Nadat ik de vis op zeer ondeskundige wijze gesloopt heb, bakt Ingeborg de overgebleven stukken met bloem bestreken in olie en boter, met peper en zout. Geserveerd met citroen en knoflooksaus: ik heb zelden zo iets lekkers gegeten! Vanaf nu alleen maar vis. Terwijl ik in gevecht was met de Pollack kwam een boot op de mooring voor ons liggen, waarbij hij achter vastmaakte op onze mooring. Vijf minuten later kwam er nog één bij hem aanleggen. Nog vijf minuten later kwam een boot, de Velocity Girl, bij ons aanleggen, zodat het toch nog een beetje op een jachthaven begon te lijken. Gezellig. Na het eten gebeld met Linda en Ricky, Marijn en Ma, gewandeld, ijsje gegeten, weer aan boord lezen, schrijven, het bekende werk.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s