Maandag, 17 augustus 2009

Dag 44: MEVAGISSEY 2

De dag van de duik. Een heerlijke dag. Maar geen fijne duik. Onze boot is om mee te varen, vooral bij mooi weer, maar dat deden we vandaag niet. Ja, wel met de rubberboot want we gingen duiken. Maar eerst moesten we naar Sal Diving Company in Pentewan, een gehucht aan de kust een paar kilometer verderop, om te zien of ze een hoge druk slang voor mijn computer hadden. De havenmeester wees ons de weg naar de bushalte. Over een uur vertrekt de bus. Eerst koffie. Terras aan de haven, cappucino besteld. Dat werd dus slappucino, maar dat weet je nou eenmaal in Engeland.

slappucino komt eraan

slappucino komt eraan

Met de bus waren we in 10 minuten in Pentewan. Winkel, gevestigd in een gerestaureerde 16e eeuwse stenen schuur, ging net open. Geen HP slang met Mares Airlab aansluiting (wist ik). Lopend terug via Coastal path. Duurde iets langer dan 10 minuten. Vermoeiend, maar een prachtige wandeling.

hoe mooi 't was en hoe ver

hoe mooi ’t was en hoe ver

Terug op de boot voorbereidingen voor de duik in gang gezet. Tegen 15.00 uur was het water al flink gestegen en klommen wij in de rubberboot om in het hoekje om de pier heen te gaan duiken. Daar aangekomen leek het wel groene soep. Ineens realiseerde ik me dat de geringe wind vandaag uit het Zuid-Oosten kwam in plaats van West. Gisteren was het nog glashelder. Aanlandige wind, soep dus. Toch maar iets verderop een privéstrand uitgezocht (onbereikbaar vanaf het land). Daar leek het iets beter. Alle spullen aangetrokken, bootje met 15 kg lood voor anker gelegd en duiken maar. Het was ondiep maar al op 3 meter was het zicht nul en dan kap ik. Ing wilde wel verder, die dappere dodo, maar ik schijt in m’n neopreen als het donker(groen) wordt. Jammer, maar de logistiek van het geheel was een goeie oefening en het ging allemaal al soepeler dan bij Tresco. De duikoefening duurde van 16.00 – 16.00 uur maar daarna volgde een schoon- en droogmaakoefening die nog dagen in beslag zou nemen. Van de hele duikoperatie zijn (weer) geen foto’s genomen, d’r schijnt een vloek op te rusten.

2 Koopmansen, je zou 't niet zeggen, maar toch..

2 Koopmansen, je zou ’t niet zeggen, maar toch..

Onze Engelse buren, van de Velocity Girl, varen op een schip van Vels & Partners uit Medemblik, 34 ft. racer, ontwerp Dick Koopmans jr. Zij hadden net de Fastnet Race gevaren en Dick K. zelf gesproken in Cowes. Ze gingen nu een foto maken van de twee Koopmansen gezusterlijk naast elkaar en die naar Dick e-mailen met de “Blackberry”. Hoe vaak kom je dit soort toevalligheden tegen? We sloten de dag af in de Ship Inn met een pint Guinness en tonic voor Ingeborg, nadat we eerst een berg Cornish Ice verorberd hadden als toetje na het diner aan boord. Vandaag begon de school van Ingeborg weer; Ing moest er wel steeds aan denken en praten erover deden we ook: “nu is het pauze”, “de eerste dag zit er voor ze op”, enz.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s