Dinsdag, 18 augustus 2009

Dag 45: MEVAGISSEY – FOWEY

Dag datum Wind Weer
dinsdag 18 augustus 2009 NO 3 – 4 Bewolkt, eerst fris, later warm
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
11.30 13.30 645 3124

Frisse wind waait door het openstaande luik boven ons bed. Het is licht dus we kunnen, na een stukje Bob den Uyl, eruit. De duikspullen liggen her en der te drogen. De pakken en vesten gaan weer aan dek; ik ben nog steeds bezig met die mislukte duik. Na de koffie en als Bob uit is wil ik weg. We groeten de buurtjes, die wat later ook naar Fowey zullen gaan, en trekken achteruit van de boei weg, ondanks de geringe ruimte vanwege de eb lukt dat prima. Buiten de pieren rollen wij alleen de Genua uit en met 3 – 5 knopen kachelen we met halve wind, de vislijn uit, dwars door een westrijdveld (het is nu Fowey Racing Week) naar onze volgende halte, een fraaie natuurlijke haven. Je kunt er alleen aan een mooring liggen (niet ankeren dus) tegenover het stadje dat ook weer schilderachtig is.

Fowey

Fowey

Ook Fowey

Ook Fowey

We liggen met wel 3 jachten aan één boei. De snokkers[1] doen weer hun prachtige werk. Even indrinken (ik wor helemaal niet dikker, alleen mijn buik lubbert uit) en dan gaan we naar de kant.

zie je 'm liggen?

zie je ‘m liggen?

druk, druk, druk

druk, druk, druk

Superdruk met toeristen, gezellige winkelstraat. We drinken een pint in één of andere jachtclub en kijken naar de drukte op het water. Zo lang de zon maar schijnt is het een vrolijke boel. Als we  aan boord terugkomen liggen we met z’n vieren aan de boei en dat geldt voor elke boei in de omgeving. Dat is niet comfortabel ondanks de snokkers, maar we hebben geen andere keus. Laat naar bed.


[1] Landvastveren

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s