Woensdag, 19 augustus 2009

Dag 46: FOWEY – SALCOMBE

Dag datum Wind Weer
woensdag 19 augustus 2009 ZO 4 – 5 Bijna de gehele dag bewolkt, in de namiddag breekt de zon door
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
10.30 18.00 674 3124

Bijzonder slecht geslapen vanwege de geluiden en bewegingen die worden gegenereerd door 4 schepen aan één mooring. Het regent en het is grauw en koud. Het weerbericht voor de komende 48 uur heeft het over wind 4 – 5 (vandaag) en ZW 6 – 7 (morgen). We willen niet in deze drukte blijven hobbelen, zeker niet als de Zuid-Westen wind  recht de baai in staat. Dus niet meer naar de kant, geen bieb, geen brood. We gaan zeilen. 11.00 uur buiten. 1 reef en Genua 1 helemaal uit. Iets ruimer dan aan de wind stuiven op een steeds verder aanschietende zee richting Salcombe.

100_9510Dit is zeilen! 7 knopen door het water en, met ietsje stroom tegen, 6.5 door het water en, met ietsje stroom tegen, 6.5 tot 6.9 knopen over de grond. De kust bij Fowey verdwijnt al gauw in de regen- en mistsluiers. Het wordt droog en dan is het best uit te houden achter het stuurwiel. Des middags wordt het 5 Beaufort en rollen we de Genua iets in zodat ie niet te hard wil oploeven en aan het roer trekt. De stuurvaan kan er dan ook op.

100_9513Tijd en gelegenheid om een boek te lezen: “Loverboy” van René Appel. Wel af en toe naar de horizon kijken om geen zeeziekteverschijnselen uit te lokken want de golven worden steeds hoger. Voor Salcombe is de wind op en gaat de motor bij. Van de havenmeester krijgen we voor 21 pond (ik denk dat ik dat ding maar meeneem voor dat geld) een mooring vóór in de haven, vlak bij het stadje, maar wel in de volle wind. Dat leek ons eerst wel wat, maar daar kwamen we later van terug. Des avonds naar de kant, slenteren door het stadje dat minder aanspreekt als je erin rondloopt dan bijvoorbeeld Fowey of Mevagissey. Bieb opgezocht, pint op terras aan de waterkant, een mannenkoor genaamd “Kings Men” komt zingen op het pleintje waar wij zitten. Ze doen het erg leuk, met dansjes en veel mimiek. Natuurlijk geen fototoestel meegenomen. 22.00 uur naar de boot terug die inmiddels behoorlijk ligt te raggen aan de boei. Dat wordt niks vannacht.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s