Donderdag, 20 augustus 2009

Dag 46: SALCOMBE 2 (Kingsbridge)

En het werd niks. Nog vóór de koffie van de mooring af na wederom een slechte nachtrust. De wind giert met 6/7 bjoefert door het want. Bij afgaand tij liggen wij met de kop op de stroomrichting maar met de kont in de wind. De wind is ondanks haar kracht niet in staat het schip tegen de stroom in te duwen. De spanning op de landvasten aan de boei is groot en het bijbootje wordt af en toe zowat aan dek gesmeten. Wegwezen hier. We varen een heel eind het land in en gaan voor anker op de kruising met een kreek ergens richting Kingsbridge.

100_9533

Het water is hier zeer ondiep maar minder beweeglijk en het is goedkoper ook: de lieftallige havenjuf komt in haar rubberbootje meteen 10 en een halve pond ophalen. Ja, ze laten er in Salcombe geen kelp over groeien! Ver van de bewoonde wereld maar rustig en veilig lagen wij. Wachten op de eb om te zien of we aan de grond zouden lopen. Dat was niet het geval toen het om plm. 14.00 uur zover was. Ondanks de stevige wind besloten wij des middags met opkomend tij over de ondiepten met de rubberboot naar Kingsbridge te varen. Dat is een stadje verder landinwaarts, waar in de havengids hoog van wordt opgegeven, doch waar we nog nooit waren geweest. Ingeborg met een lange plastic potloodventersjas tegen het spatwater op het bankje voorop en ik aan de roerstok van de motor, zittend op de zijkant naar Kingsbridge plokkeren, ongeveer een half uur varen. We liepen godbetert nog een keer aan de grond ook, in de bagger eigenlijk. Toen we er waren dachten wij: wanneer wordt het nou es mooi, zoals beloofd in de havengids, en bijzonder? Maar ja, alle dingen zijn onderhevig aan “the eye of the beholder” en mijn oog vond er niks an. Dit was het wel: een doodlopend stuk troebel water naast een saaie kade met ondefinieerbare bebouwing en van stadswege aangebracht groen. Even rondgewandeld, een paar schapjes gedaan en weer snel terug naar de rubberboot. Het viel een beetje tegen. Op de weg terug nog even opgestoken bij een terrasje dat ik op de heenweg al had gezien. Ingeborg nam toen heel verrassend een glaasje Chablis.

100_9524

Zeiknat kwamen wij weer op de Wing IV. Als troost zéér lekker gegeten: gebakken kaas, gebakken tomaat, gebakken worstjes, gebakken banaan, gebakken uitjes en dat alles besprenkeld met een heerlijk glaasje rode wijn. Wij zaten gebakken! De wind nam af en tevreden gingen wij te kooi, onwetend van wat komen ging.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 20 augustus 2009

  1. Wilma zegt:

    Via de vertrekkerssite van Zeilen kwam ik op jullie site terecht. Ziet er goed uit. Altijd op zoek naar
    mede Koopmansschippers. Wat hebben we toch een geweldig schip met veel mogelijkheden en een rustig gedrag op zee. Ben benieuwd hoe jullie reis verder verlopen is. Wij hebben dit jaar voor het eerst in de jachthaven (1e haven links in kanaaltje) van Edam gelegen. Lagen daar prima. Nog heel veel mooie zeildagen Ik zal jullie volgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s