Zaterdag, 22 augustus 2009

Dag 48: DARTMOUTH 2

Om 09.45 uur moeten we van het ferry-pontoon weg zijn. Het wachten is op het moment dat de boten die ons insluiten weggaan. Ik heb nog staan praten met een oudere solozeiler (plm 65) die net terug is van een rondje Atlantic. Hij gaat de Torbay Regatta zeilen met een vriend. Hij is net 13 maanden weggeweest. Iedereen die wij spreken, zo lijkt het, heeft een grote reis gemaakt, is bezig die te maken of heeft plannen. Opmerkelijk. Wat gaan we vandaag doen? De rivier op? Een “bol”[1] opzoeken of voor anker hiertegenover op ter de rivier? Het stadje moet nog wat beter “gedaan”worden en er moeten weer boodschappen komen, dus gaan wij aan de overkant voor anker in plm. 10 meter diep, af en toe hard stromend, water. Na twee keer lukt het pas met bijna alle 50 meters ketting eruit. De houdgrond is hier slecht maar uiteindelijk blijft de Wing IV min of meer op zijn plaats.

100_9627

Vanaf onze ankerplaats is er een goed overzicht rondom op alle bedrijvigheid in deze drukke haven. Boten en bootjes schieten kriskras door elkaar en als de zon schijnt en dat doet ie af en toe vandaag, leverende plaatsen Kingswear aan onze kant en Dartmouth aan de overkant een schitterend plaatje op, maar dat gebeurt de laatste tijd pas des middags; die zon bedoel ik. Tot het zover is ons gebruikelijk patroon: lezen, koffie, eten, lezen, klusjes etc. De dag verloopt loom maar snel, zoals elke dag. Soms overvalt een gevoel van verveling ons wel, voorals als het weer minder is, maar toch vliegt de tijd. Dartmouth is mooi, veel fraaie panden, Bayard Cove waar de opnamen voor “The Onedin Line” plaatsvonden is schilderachtig, maar Dartmouth is vooral ook erg toeristisch.

100_9619

Tien jaar geleden al en het is alleen maar drukker geworden. Gezellig hoor (effies). Vandaag konden we ook terecht in de Bieb om weer wat op het weblog te zetten (tot en met 19 augustus). Het eerste uur was gratis en elk half uur daarna 1,5 pond, viel mee dus. In 2 uur waren we klaar. Oh ja, Marijn belde ons vandaag ook nog.

100_9621

 


[1] mooring

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s