Dinsdag, 25 augustus 2009

Dag 51: BRIXHAM 2

Ligdag. Begint met regen maar na 11.00 uur alweer zon. De wind steekt wel op, zal toenemen tot 5 B. We wilden naar Teignmouth maar daar liggen wij tegen een pontoon met anderen naast ons en wellicht aan lagerwal en dat vooruitzicht lokt ons niet zo met dat weer van morgen (Z-ZW 7 – 8). We blijven dus lekker hier achter de groene wal liggen vlakbij Brixham. We zijn naar de kant geweest, in het stadje boodschappen gedaan en Terry Burke gesproken. Dat is de artiest die 21 jaar geleden de portretten van Linda en Marijn heeft getekend. Een aparte gewaarwording, leuk. Hij doet geen portretten meer  vanwege zichtproblemen maar alleen nog schilderijen. Wat is die Stadhouder Willem van Oranje een engerd, zeg!

Willem de verschrikkelijke

Willem de verschrikkelijke

Tegenover de gallery van Burke staat een standbeeld van hem, ter ere van het feit dat hij hier in de 17e eeuw landde om Engeland even te bevrijden van de katholieken. Als het staandbeeld enigszins gelijkend is, wil ik hem in het donker niet tegenkomen. Gelukkig is daar weinig kans op.

100_9665

Kees en Joke gebeld om hen alsnog te feliciteren met Joke d’r verjaardag. Ma is zowaar ook op de barbecue geweest. Goed zo, Ma! Des avonds kwam een grote rondvaart/partyboot ons vragen of we ergens anders wilden ankeren want hij wilde aan zijn bol, waar wij vlakbij lagen. “Da’s goed hoor”, zei ik. “Much appreciated, Sir!” Wij zijn klaar voor de storm. Gelukkig hebben we nog wat boeken. Sinds Bob den Uyl heb ik er alweer 1 uit, (Het huis op Tara Road van Maeve Binchy, een tranentrekker). Nu begin ik aan “Het Pauperparadijs” van Suzanna Jansen).

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 25 augustus 2009

  1. Linda zegt:

    Wat geinig joh, dat je die kerel nog kende van 21 (!!) jaar geleden. Vinnik wel knap hoor….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s