Woensdag, 26 augustus 2009

Dag 52: BRIXHAM 3

Halfzeven begint het. Schoksgewijs neemt de windkracht toe. Na een half uur zet de regen in en dat zal zo doorgaan de gehele dag. We willen dan de hele dag in bed blijven maar de lange arm der wet steekt daar een stokje voor. Het is 11.30 uur. Ik verkeer, in bed, helemaal in “Het Pauperparadijs” als ik stemmen hoor. Zal wel, denk ik en lees verder. “Hello Sir!” Huh? “Jaaa!” roep ik. Toen ze me zagen in de kajuitopening begrepen ze waarom het zo lang duurde. “Oh sorry, sir”. “Is there something wrong?” “No sir, we are from the Customs, Sir”. “Oh”. Ze wilden weten of ik een smokkelaar of terrorist was. Ik zei, neen, dat ben ik niet. Oh dan is het goed en daar gingen ze weer. Je schrikt je evengoed de pleuris als 4 in het zwart gestoken, zwaar bewapende knakkers in een zwarte RIB[1] op je boot stappen terwijl je vrijwel naakt “Het Pauperparadijs” ligt te lezen. Maar dit was zowat het enige spannende evenement van deze dag. De hele omgeving verdween in de mist en de drizzle en het was koud. Toch hebben wij ons vermaakt. We hebben klusjes gedaan: spijkerbroek versteld, leiblokjes van de Genua-reeflijn verplaatst, op de computer een invulblad ontworpen voor de maanduitgaven als we volgend jaar de lange trip gaan maken en ik heb staan vissen met Marijn’s hengeltje (niks gevangen). Als bekroning van deze dag kwamen de “Red Arrows”, een team van 9 formatievliegers boven de Torbay een zeer uitgebreide demonstratie geven van hun kunnen. Zoiets hebben wij in Nederland nog nooit gezien. Zeer indrukwekkend en spectaculair. Momenteel, 21.00 uur, is het buiten rustig maar dat gaat morgen weer veranderen volgens het weerbericht. Dat zien we dan wel weer, we liggen hier goed. Met het “elektrisch” gaat het niet goed. Het was me al opgevallen deze reis hoe snel de spanning van de service-batterijen (lichtaccu’s) op het BTM controlepaneel elke dag terugliep van 12/13 volt naar 11,2 of lager zelfs, als de motor niet liep of als er geen zon was. Ik schreef dat toe aan het grote aantal apparaten dat er aanhangt. Vanavond echter kregen we weer (voor de 2e of 3e keer) een “Alarm Status Voltage”. Hij ging zelfs naar 8 volt! Dit kennie goe’ wezen! Morgenochtend maar uitzoeken hoe dat zit. Vandaag geen foto’s gemaakt, te druk gehad.

 


[1] Een soort boot

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s