Donderdag, 27 augustus 2009

Dag 53: BRIXHAM – TEIGNMOUTH

Dag datum Wind Weer
Donderdag 27 augustus 2009 ZW 3 – 4 Geen zon, later weer wel
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
10.15 12.30 700 (tot hier 40% bij optellen dus: 980 gevaren door het water) 3132

 

Aanloop Teignmouth

Aanloop Teignmouth

Ondanks elektrisch goed geslapen. 07.00 uur eruit en meteen aan de slag. Nu viel het schakelpaneel helemaal uit. Eén van de vier lichtaccu’s bleek geheel dood te zijn en dat gaf ie weer. De andere drie bleven onveranderlijk op groen  en 12,54 volt staan. Bij nader onderzoek bleek een minkabel op accu 4 (de dooie) los te liggen. Hoe het ook verder kwam, ik heb die accu afgekoppeld en de losse kabel op de derde accu aangesloten en toen was alles weer in orde (voor het eerst sinds we uit Nederland vertrokken). Wat de precieze oorzaak van het afschakelen van alle functies is, snap ik nou nog niet. Ik heb het probleem zelf veroorzaakt, zoveel snap ik wel, maar ik heb het ook weer opgelost en daar gaat het om. Op het voorzeil zeilden wij langs de prachtige, groene glooiende kust naar het nabijgelegen Teignmouth en werden vlak voor de haven op een stuk of vijf dolfijnen getrakteerd.

100_9679

We vonden een plekje aan de pontoon, lagerwal, dat wel. Het was koud, drie truien aan. Later werd het zonnig en iets warmer. Teignmouth is op een beetje armoedige manier schilderachtig; het heeft wel iets. De eb- en vloedstroom gieren langs je heen en het schip ligt dan te schudden, maar dat komt ook doordat we aan de lagerwal kant van de pontoon liggen. Naar de kant is maar een klein stukje roeien.

Vanonder het muziekpodium genomen

Vanonder het muziekpodium genomen

Ook hier even de buurt verkend en naar de supermarkt. Veel vakantiegangers hier. Het uitzicht over de rivier is mooi, verveelt niet. Des avonds krijgen we een buurman, een “warrior 40”, een zwaar schip dat ons nog eens extra tegen de pontoon drukt, maar met zeven ballen kunnen we het hebben. Het valt op hoe lawaaiig het hier is: de klotsende getijdenstroom, de meeuwen die zeer talrijk zijn en het bootjesverkeer om ons heen. Ze schijnen hier puzzeltochten te houden in alles wat drijft met een buitenboordmotor erachter. De havenmeester komt £ 13.40 ophalen. Het pauperparadijs is uit; interessant boek over de geschiedenis van Veenhuizen.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s