Vrijdag, 28 augustus 2009

Dag 54: TEIGNMOUTH 2

Ik word om 02.00 uur wakker door de herrie van toenemende wind en klotsende ebstroom, maar val toch weer in slaap. Om 08.00 uur horen we de buren over ons dek bezig met vertrekken. Zij gaan naar Dartmouth voordat “the gale sets in” (7-8 B). Voor ons het sein om te blijven liggen. De Navtex geeft voor de komende dagen veel wind, vandaag in elk geval 6 – 8 B, later NW 5 of 6. Misschien dat we dan morgen naar Weymouth kunnen? Buurman aan de andere, hogerwal, kant van de pontoon zegt dat ie naar Exmouth gaat. Ik zeg, met gale 8? Er komt geen gale 8 zegt ie. Volgens de Navtex wel, zeg ik. Volgens die van hem niet. Ik kan zeker niet lezen, dan, zeg ik . Ben benieuwd of ie gaat.

100_9691

Weer een boek uit: “Voor ik doodga”, van Jenny Downham, aangrijpend verhaal over een meisje van 16 met leukemie dat in de maanden die ze nog heeft een lijst afwerkt van dingen die ze nog wil doen. Ma gebeld, alles goed. Het ebwater in combinatie met NW 7 B bonkt letterlijk tegen de romp. Ik ga naar de kant, hier kan ik niet tegen. Gewandeld door het stadje. Best wel gezellig. De duikwinkel heeft geen hogedrukslang voor mijn computer. Des avonds is er levende muziek bij het cafeetje tegenover ons. Heeft wel iets, alhoewel ze vals zingen tot 24 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s