Woensdag, 9 september 2009

Dag 66: ROOMPOTSLUIS BUITENKANT – ROOMPOTSLUIS BINNENKANT

Ik word vroeg wakker. Gek hè, met 5 Beaufort uit het N.W. zodat we tegen het pontoon liggen te rijden. We nemen desondanks de tijd met het ontbijt, even de benen strekken en dan losgooien. Ondanks lagerwal dacht ik dat wel zo even te doen met een achterspring, maar ik moest toch even door de voorbuurman, een stoere Zeeuw op een recreatiesleepboot, eraan herinnerd worden hoe je dat ook al weer beter kon doen op een voorspring, maar toen was het ook een eitje en ik vergeet het ook nooit meer (als ik wat dat betreft gezond blijf tenminste, als je begrijpt wat ik bedoel). De sluis spuwde eerst nog even een joekel van een mosselvisser naar buiten maar toen konden we er dan ook in. Het schutten ging snel. Eenmaal aan de andere kant zagen we dat de wind inmiddels in de oosthoek was gaan zitten en dat aan het pontoon aldaar eveneens ruimte was om aan te leggen, en ach, we hoefden nergens heen, noch werden wij ergens op een bepaalde tijd verwacht, dus: afmeren maar weer en de rest van de dag het bekende ritueel: lezen (daar krijgen wij nooit genoeg van), wandelen, consumeren en een babbeltje maken met de opvarenden van de boot voor ons. Dit was een Breehorn 37 en niet zomaar eentje: het was bouwnummer 1, de voormalige “Maitresse” van Cees Veld, een medelid van onze vereniging! Tis  toch niet te geloven, hè?! Wij zagen hen reeds in Cowes maar van contact is het toen niet gekomen. Vermeldenswaard zou nog kunnen zijn dat we vandaag tot twee keer toe werden bezocht door douane-ambtenaren. Het eerste paar vroeg met name naar onze identiteitspapieren en de BTW-verklaring. Het tweede paar dook een paar uur later op en bleek niet op de hoogte van het bezoek door hun collega’s doch zij geloofden mij op mijn mooie blauwe ogen dat wij reeds waren gevisiteerd. Toch een goed gevoel dat we hier in Nederland alles goed in de gaten hebben en dat het uit  een oogpunt van werkgelegenheid in deze crisistijd eigenlijk helemaal niet erg is dat er langs mekaar heen wordt gewerkt: tax money well spent! Omdat ik ‘m erg mooi vind plaats ik hieronder nog een foto van het avondrood van gisteravond.

Avondrood bij de Roompotsluis

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s