Donderdag, 10 september 2009

Dag 67: ROOMPOTSLUIS – BRUINISSE – BROUWERSHAVEN

Dag datum Wind Weer
Donderdag 10 sept. 2009 NO 5 Half bewolkt, helder, vaak zon
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
09.00 18.00 Niet genoteerd Niet genoteerd

Van de Roompot naar de Zeelandbrug de helft gemotord en de helft gezeild op gereefd grootzeil en gedeeltelijk ingerolde Genua; het waaide pittig zie je, maar het was wel mooi weer. Als enigen gingen wij door de brug.  Op weg naar de Grevelingensluis belde ik Willem en Marijke de Nie of ze misschien aan boord van hun Calypso in de haven van WSV Bru waren. Jawel hoor, met een uurtje zouden zij er zijn. Het werd een vrolijk weerzien. Ze waren alweer een tijdje terug van hun 3 maanden durende reis naar de Deense, Noorse en Zweedse wateren. We spraken af dat we elkaar zaterdag weer zouden zien in Bruinisse, als Marijke bardienst had[1]. In de namiddag voeren we naar Brouwershaven. Onderweg nog gepoogd een medewatersporter van de ondiepten te trekken, wat jammerlijk mislukte; we dreigden zelf ook aan de grond te lopen. Een commerciële berger in een grote RIB nam het van ons over. Het lukte hem zo te zien ook niet. Hoe het afliep weten we niet. In de vaargeul voor Brouwershaven werden we begeleid door een klein dolfijntje! We wilden in het centrum gaan liggen maar daar bleek het nog aardig druk te zijn. Het werd dus de jachthaven; op de kop van één van de steigers. Prima plek. ’s Avonds uit eten in het restaurant Jacob Cats. Was lekker, mocht wel een keertje. Morgen maar naar de duikwinkel voor een nieuwe hogedrukslang voor de computer.

 


[1] In 2007 kwamen wij Willem en Marijke op hun Calypso, een Najad 34, tegen in Ouistreham, Frankrijk . We zijn toen een aantal dagen met hen opgetrokken en hebben sindsdien contact gehouden.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s