Vrijdag, 11 september 2009

Dag 68: BROUWERSHAVEN – BRUINISSE

Dag datum Wind Weer
Vrijdag 11 sept. 2009 NO 5 zonnig
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
12.00 18.00 Niet genoteerd Niet genoteerd

Goeie sanitaire voorzieningen hier, goed systeem met zo’n “sepp-key”. Maar twintig euro voor een nacht vinden we pittig. Boodschappen gedaan. Naar de duikwinkel. Hier lukte het wel met de slang. Het was eenvoudig: gewoon de koppeling van de computer losschroeven en overzetten op de nieuwe slang. Ik had het zelf gekund. Je moet het even “zien”,hè? Zo is het maar net. Volgens de baas van de duikwinkel was het geen dolfijntje maar een bruinvis(je). Volgens mij niet want hij was grijs en niet bruin. Precies om 12.00 moet je de haven uit of anders “doorreserveren”. Dus wij weg richting ’t Koepeltje dat, aldus de duikwinkelbaas, is afgebrand net als het café-restaurant daar in de hoek bij West-Répard. We wilden er duiken maar met deze wind is het lagerwal en de aanlegsteigers zijn gebarricadeerd in verband met werkzaamheden. Dat duiken kunnen we dus ook wel vergeten. Dan maar even opsteken aan een steiger in een werkhaven tegenover Port Zélande. Dat ging qua aanleggen maar net goed (rottige dwarswind). Na een hap en een slok weer weg, zeilend terug naar Bruinisse. Ging lekker alleen op de Genua. Willem en Marijke vingen ons op en nodigden ons uit om weer bij hen koffie te komen drinken. Het werd heel gezellig. Naderhand naar de bar in het clubhuis waar Marijke achter de bar stond en het nog gezelliger werd. Een leuke vereniging, dat “Bru”. Morgenavond gaan ze mosselavond houden, waarvoor wij ook uitgenodigd worden; geweldig, ik ben dol op mosselen. Ingeborg niet zo, die krijgt wat patatjes.

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s