Maandag, 14 september 2009

Dag 71: VOLKERAKSLUIZEN – KAAGBRUGGEN

Dag Datum Wind Weer
Maandag 14 sept. 2009 N – NO 4 Half bewolkt, droog, fris
Vertrek Aankomst Logstand M.U.
08.00 21.30 ? Veel

Doordat wij zo gezond leven worden wij ook wakker op een gezond tijdstip. Niet iedereen is het daar mee eens want dat varieert tussen 05.30 uur en 07.00 uur. Deze morgen stelt ons in staat om 08.00 uur te vertrekken. Jammer dat de sluisknul (of de vrouwelijke variant daarvan, dat konden we zo niet zien) zo lang wachtte met schutten. Hij of zij dacht natuurlijk: als die gozer op dit tijdstip in deze tijd van het jaar hier nog met zijn boot rondhangt kan ie geen haast hebben, en ach, dat klopt ook. We hadden de sluiskolk geheel voor ons alleen. Op het Hollandsch Diep waaide het pittig en met, wederom, slechts de genua uitgerold zeilde de Wing IV langs de jachtbebakening aan de noordkant van het vaarwater richting Dordtsche Kil. Zullen we Strijensas ingaan? Nèh, weer niet. Misschien volgend jaar?  In Dordrecht even vastgeknoopt aan de (ongelukkig vormgegeven) afmeerplaats in de haven aan stuurboord, die daar speciaal voor jachten die moeten wachten op een opening van de Dordtsche spoor- en verkeersbruggen is ingericht. Rond 12.00 uur draaiden de bruggen en met een kenterende stroom, dus tegen, kwamen we bij de Alblasserdambrug. Kwartiertje rondhangen en hop, erdoor. Voort ging het, naar de Nieuwe Maas, linksaf richting Rotterdam, rechtsaf de Hollandse IJssel op naar de Algerabrug en dan de bekende kronkelroute naar de Julianasluis te Gouda. Voor de spoorbrug meerden wij aan stuurboord af en begonnen al aan het avondeten te denken. Voor ons lag een Duitser die ons onderweg vroeg of ie achter ons aan mocht varen. Dat mocht (wat nou, als ik had gezegd dat het niet mocht?). Hij had geen kaarten en tot aan Haarlem kwam ie af en toe naast ons varen om te vragen of hij met zijn mast (20 meter) wel onder alle bruggen door kon. En ik steeds maar vertellen dat alle bruggen voor hem zouden draaien! Misschien is mijn Duits een beetje roestig geworden. Ik weet niet meer hoe laat het was dat de brug open ging maar wij zetten daarna onze tocht onverdroten voort. Bij Alphen aan de Rijn hadden we de mazzel dat de laatste hefbrug in onderhoud was en om die reden zodanig was “verpakt” dat ik moest denken aan Egyptische bouwwerken uit de Oudheid.

100_9912

Monument voor Alphenotep de laatste….

Ik was van plan door te varen tot de bruggen niet meer draaiden. Dat lukte dus tot aan de spoor- en verkeersbruggen over de Haarlemmerringvaart bij De Kaag. Je kunt daar heel gerieflijk aan de remming voor de brug overnachten. Je moet wel de bedieningstijden goed in het snotje hebben. Morgenochtend om een uur of 06.00 uur zijn we aan de beurt!

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s