Woensdag, 14 april 2010

Edam

Het jeukt. De wind is nu al bijna anderhalve week oost/noord-oost. Helaas is er nog veel dat ons aan onze ligplaats kluistert: klusjes en écht werk. Ik moet de stuurautomaat werkend maken, het gereedschap aan boord reorganiseren, timmerwerk verrichten, koffiedrinken in het dagelijks bestuur, boeken “weg” lezen want het zijn er teveel, kortom ik verveel me niet. Ingeborg daarentegen zit weer, ook al is het tijdelijk, in de dagelijkse file naar Landsmeer om daar de slagroom op de taart te verdienen. 30 april is dat afgelopen. Zij (en ik) kijkt daar nu wel naar uit. Het schoolwerk is mooi geweest, zeggen we dan.

Gereedschap op de vierkante centimeter

Terwijl ik dit schrijf loeit de oostenwind fluitend door de masten en hoor je de golven van het Markermeer klotsen tegen de oever van het Galgenveld. In de kajuit is het knus, de TV staat op “kunst en kitsch”, Ingeborg leest, de zon gaat rood onder achter de huizen aan het Oorgat.

zonsondergang boven het Oorgat

Romantisch hè? Best uit te houden zo. Dat valt ons alles mee. Natuurlijk zien we overdag heel veel clubleden die aan hun boten, waarvan een deel a.s. zaterdag nog te water moet, komen knutselen en een kopje koffie komen drinken in het clubhuis. Men wijst mij er herhaaldelijk op dat we dat nog gaan missen. Ik denk het ook. Ik zie nu al op tegen het voor anker liggen in een Portugese lagune, visjes barbecuend op de Cobb, een glaasje rode wijn in de hand, tegen de rood ondergaande zon boven de Atlantische oceaan in turend, terwijl vanaf het strand flarden van Fado-muziek onze oren bereiken. Ach, misschien gaan we dat ook wel leuk vinden. Ondertussen is het nog steeds niet gedaan met het doen van uitgaven. Dekker Watersport loopt op ons binnen: een nieuwe grootzeilval, een mast ”top climber”, 8 ledlampen erbij (eindelijk, na ruim een jaar, is de BA 15 D, 6 leds WW vervangingslamp te verkrijgen), reserve morsekabels, twee kaartplotterslotknoppen.

De kaartplotterslotknop (aan de andere kant ook één)

We moeten ook nog naar een Apple winkel voor een draadloze muis. Ik zit ook te denken aan een ipad als E-bookreader, maar die is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Jan Groot is intussen bezig aan twee “Granny-bars” die aan weerszijden van de mast worden opgesteld, zodat deze “opa” (ikke) het reven, dat volledig bij de mast moet plaatsvinden, veiliger kan uitvoeren. Ingeborg heeft nog een paar boekenbonnen die bij Datema ingewisseld moeten worden voor pilots. Gisteravond hebben wij voor het eerst aan boord een DVD gekeken, getiteld: ”300”, een schaamteloze, met overdreven geluidseffecten onderstreepte,  aaneenschakeling van geweld die de strijd tussen Spartanen (Leonidas) en Perzen (Xerxes) moest verbeelden. Ingeborg kon daar prima op slapen en ik vond het een welkome afwisseling met alle droef gepraat dat door Ned. 1, 2 en 3 elke avond weer wordt opgedist.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 14 april 2010

  1. Willem de Nie zegt:

    Hebben jullie al een geplande vertrekdatum?
    Gr. Willem en Marijke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s