Maandag, 10 mei 2010

Schipholbrug – Volkeraksluizen

dag datum Wind Weer
maandag 10 mei 2010 Noord 3/4 Er was geen zon. Lage gevoelstemperatuur
vertrek aankomst logstand motoruren
05.00 uur 19.00 uur ? (wieltje zat vast) 3211

Kijk, we zijn nu een dikke 2 weken verder, na ons gedenkwaardige vertrek op 9 mei. Tijd voor een verhaaltje. We gingen van de winter naar de zomer en nu zitten we weer in de winter. Even zien, oh ja, we lagen bij de Schipholbrug om 02.00 uur en gingen te kooi. Ik ga niet de tocht naar Zeeland uitgebreid beschrijven. Dat hebben we genoeg gedaan. Wel dat het stervenskoud was tot aan het Volkerak toe. We zaten met de “Molenaar”pakken aan plus ik nog de doorwerkjas van de marine eroverheen en een wollen muts op en luxe lederen handschoenen aan (die moeten toch een keer “op” nietwaar?). Geen vakantiegevoel, geen reisgevoel. We zijn weer op de motor aan het jakkeren, verdomme. Voel me onzeker, kan ik dit wel aan? Kunnen wij  dit wel aan? Ging die k..zon maar schijnen. Ben kapot; Ingeborg kan mijn handschrift in het logboek niet meer lezen (“kan je niet wat netter schrijven!!”). Als we om 19.00 uur aan de remming liggen bij de Volkeraksluizen kunnen we wel nog even in het zonnetje zitten achter de buiskap. Ingeborg leest en ik niet. Morgen 11 mei gaan we naar de Grevelingen, Willem en Joke (resp. mijn zwager en zuster) opzoeken, die met hun megajacht aan zo’n eilandje liggen. Zij gaan ook naar de Trilobiet-evenementen (alleen met Hemelvaart, wij blijven tot na het Pinksterweekend).

graties liggen en geen herrie

graties liggen en geen herrie

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s