Dinsdag, 11 mei 2010

Volkeraksluis – Mosselbank (Grevelingen)

dag datum Wind Weer
dinsdag 11 mei 2010 Noord 4/5 Meer zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.30 uur 13.30 uur ? 3213

Na een plaspauze om 04.30 uur doorgeslapen tot 08.30 uur. We voelen ons aanmerkelijk opgeknapt. Nog 1 zo’n nacht en we zijn er weer bovenop. Het waait harder dan gisteren maar er is meer zon en omdat we uitgerust zijn voelen we de kou minder. Op ons gemak ontbijten wij en ruimen op, opdat we straks lekker kunnen zeilen zonder dat rommel van de banken valt. De wind is Noord tot Noordoost 4/5. Plat voor de wind dus naar de Krammersluis. De Volkeraksluis is even gestremd maar dan gaan we er door. Alleen de kluiver uit en we lopen zo 4,5 tot 6 knotsen! Het gaat heerlijk.

Het gaat heerlijk

Het gaat heerlijk

Willem en Joke liggen met de “Laga”  op de Mosselbank in de Grevelingen. Daar gaan we dus heen. Het is buiten maximaal 11 graden Celsius. We maken een fotootje en een filmpje. Benieuwd of we dat volhouden. Het gaat snel maar de Krammersluis gaat supersnel: binnen 10 minuten erin en eruit! Nog nooit meegemaakt, maar ja, wie passeert die sluizen nou met 11 graden buitentemperatuur. De sluis bij Bruinisse levert ook geen probleem op. We zien de boot van Willem en Marijke niet liggen, dus die zijn ook al op pad. Als we de Grevelingen opvaren zien we in de verte de Laga al liggen, kan niet missen dus. 13.30 uur maken we vast achter de Laga. Willem vangt ons op.

Wing IV en Laga aan de steiger op Mosselbank

Het werd een genoeglijke middag in de luxe van dit bijzondere schip. ‘s Avonds genoten we van een voortreffelijke nasi-pot met ei en pinda-saus. Het is hier voor de rest uitgestorven. Het water lijkt tamelijk helder. Dat belooft wat voor het duiken. Morgen naar Brouwershaven. De auto staat daar waarschijnlijk al.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 11 mei 2010

  1. Paula zegt:

    Wat leuk om ook de boot van pa en ma op de website te zien staan! Wij hebben aan precies dezelfde steiger gelegen, 2 jaar geleden en onder kwalitatief uitermate teleurstellende weersomstandigheden bij eenzelfde temperatuur, maar dan in juli. Ik hoop dat jullie dat bespaard blijft deze zomer.
    Tot zondag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s