Woensdag, 12 mei 2010

Mosselbank – Brouwershaven

dag datum Wind Weer
woensdag 12 mei 2010 Noord tot Noordwest 4/5 Meer zon
vertrek aankomst logstand motoruren
12.00 uur 13.30 uur ? 3215

Grauw en koud en winderig. Koffie bij Joke & Willem uiteraard. Wat een mooi schip is dat toch. Na de koffie klaarmaken voor vertrek. Willem trekt zijn paal eruit (hij heeft een zogenaamde spudpaal in zijn schip die hij hydraulisch in de bodem kan steken, als hulpmiddel bij manoeuvreren, ankeren, aanleggen etc.) en ik gooi los. Het stuk naar Brouw blijkt stik in de wind te zijn; Noordwest.

op weg naar Brouwershaven

Alles moteren dus want aan laveren heb ik een broertje dood, vooral in zo’n sloot als de Grevelingen is. Voor de Laga moet een ander schip verhaald worden op de kop van de D – E steiger, anders steekt ie met zijn 16 meter te ver uit. Ik kan vlak onder het havenkantoor meteen stuurboord uit in box A2.

In box A2 te Brouwershaven

Dicht bij de camping maar voor de rest “ver van alles”. Eerst naar de havenmeester (betaald tot en met zondagnacht), daarna naar de camping gelopen. Willem op de fiets, Joke ging effe niet mee. De auto stond inderdaad al bij de vreetschuur. We drinken een biertje bij Jaap Groot in de voortent, halen met A3 Tol het bier (halve liters Amstel, 6 of 7 trays) uit zijn auto en gooien dat achter zijn caravan in de schaduw. De familie van der Linden is er, Cees Groot is er en Gerrit en Iris ook. We weten nog niet of we de tent opzetten. We kunnen met de auto het terrein niet op. We hangen wat rond op de camping. ‘s Avonds eten we andijvie stamppot bij Joke, lang niet gehad. Het was erg lekker. Wat is dat toch een mooi schip. Ik geloof dat we vroeg naar bed gingen deze avond.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s