Dinsdag, 18 mei 2010

West-Répart

Vandaag hangen, lezen en fietsen via Renesse, Burgh Haamstede, West-Schouwen, Burghsluis, Serooskerke, Ellemeet weer terug naar West-Répart; zo’n 35 km schat ik. Houten kont op de klapfiets. Als je denkt: wat een heerlijk afwisselend, avontuurlijk leven leiden die twee nou toch, en wat een boeiende gesprekken zullen die voeren, geef ik hier een voorbeeld van zo’n gesprek:

Ik: “Kijk Ing, wat een mooie kleur dat slootwater heeft”;

Zij: “Joh, dat is vervuild van de mest”;

Ik: “Maar wel mooi, zal ik een foto maken?;

Zij: “Je hebt geen fototoestel bij je”;

Ik: “Oh ja”;

Zij: “ Zullen we doorfietsen?”

Ik: “O.k.”.

s’Avonds wandelen naar de plek op de Brouwersdam waar water van zee wordt ingelaten in de Grevelingen. Er staan wat mannetjes te vissen. Opeens zien we een grote zeehond met een enorme kop boven water koekeloeren. Het mannetje naast ons, kennelijk gewend aan het beest, zegt: “Das ies eine kegelrob, ja” en gooit vervolgens zowat zijn vislood op de kop van het beest en blijft onverstoorbaar staan vissen. Door een gat in de heg steken wij de weg over naar de zeekant van de dam. De zon gaat straks onder en dat willen we zien. Aan die kant zien we zowaar nog 3 van die grote robben, vlak voor de gaten waar met grote draaikolken het water wordt aangezogen en naar de andere kant gepompt. De zon gaat onder maar voor ie het water raakt ligt er eerst nog een wolkenlaag voor. Jammer. In marstempo naar de boot terug, lezen bij de olielamp (Schaduw van de Wind van Carlos Ruis Zafon, een geweldig boek), een Beerenburg, wijn, noten en naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s