Woensdag, 19 mei 2010

West-Répart – Brouwershaven

dag datum Wind Weer
woensdag 19 mei 2010 weinig zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
12.00 uur 13.00 uur ? 3216,8

Tot 12.00 uur heb ik gewandeld, dit logboek bijgewerkt en Ingeborg leest Zafon. De zon schijnt, het is iets warmer dan gisteren. Om 12.00 uur wil ik weg, naar een eilandje, lekker zeilen op alleen de kluiver. De fietsen staan tegen de granny bars aan bij de mast; nog zo’n fraaie funktie voor die dingen! Ik heb daaraan ook al een permanente dekdouche geïnstalleerd: een gele gifspuittank van 7 liter, van de Aldi, vol water, vastgesnoerd met spanbandjes van de Action à 0,50 euro. De motor start slecht, duurt te lang, de startmotor maakt rare geluiden, klinkt niet gezond. Bij de Volkeraksluis en op de Mosselbank ging het ook al niet lekker, maar dit is geen zuivere koffie. We gaan op weg. Onderweg wil ik voor het eiland van bestemming de motor weer starten: de afgrijselijkste geluiden stijgen op uit de motorkamer! Maar hij start nog wel. Ik besluit meteen door te varen naar Brouwershaven want dit is niet pluis. We reserveren meteen maar weer dezelfde box tot volgende week dinsdag en varen door naar waar Kesteloo vroeger zat. Ik laat de motor draaien. Bij At Sea Yachting spreek ik met een monteur af voor morgen en vaar vervolgens naar onze ouwe box in de jachthaven. ‘t Roefje, restaurant van de watersportvereniging, blijkt saves niet open te zijn, ondanks de aangehangen openingstijden op het havenkantoor. Zelf dus maar weer koken. Saves lezen, tv kijken naar DWDD met Prem Zenuwelijer.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s