Woensdag, 2 juni 2010

Duinkerken – Boulogne

dag datum Wind Weer
woensdag 2 juni 2010 N – NO 1 – 4 eerst bewolkt, later zon!!
vertrek aankomst logstand motoruren
08.00 uur 15.00 uur 1400 3232,79

Yieeeeehaaaaaaa!!!!!! Nu hebben wij dat ook eens meegemaakt: helemaal alles zeilen met een Noordenwind van Duinkerken naar Boulogne. Het begon allemaal wat aarzelend met een dwarrelende wind tussen NW en Noord, afnemend en toenemend, voortdurend druk met de stand van de zeilen: schoot aan, schoot vieren, koers wijzigen. Maar na Cap Gris Nez ging het sensationeel; het grootzeil helemaal uitgevierd, de kluiver te loevert en de stagfok er tussenin en alles strak gevuld met wind. De zon liet zich toen ook van zijn beste kant zien. De hemel was strakblauw. Als dit de komende dagen ook zo blijft liggen we zaterdag in St. Peter Port op Guernsey. Echt, dit hebben wij nog nooit meegemaakt. Altijd was het hakken, schrapen en schaven tegen de Zuidwestelijke winden op, hakken in stroom-tegen-wind situaties, maar nu, nu was het genieten met een grote G. Ik heb geprobeerd het te filmen maar dat is moeilijk van je eigen boot af. Tezijnertijd zal ik dat stukje nog wel op dit log zetten. Foto’s hebben we natuurlijk weer niet gemaakt, wel een paar van een Duitser die met ons opvoer en foto’s van ons begon te maken. In de haven hebben we iemeeladressen uitgewisseld.

De "Wing IV" onder vol tuig (voor Boulogne)

De “Wing IV” onder vol tuig (voor Boulogne)

Idem van voren

Idem van voren

van dichtbij is ie heel mooi

Hij voer in een prachtig one-off ontwerp van Georg Nissen, een geheel houten schip, helemaal in de glanslak. Hij liever dan ik, dan nog liever aluminium. De haven van Boulogne was praktisch uitgestorven, voor ons een heel aparte ervaring. Wat er ligt zijn allemaal “Grijze Golvers”. We hebben boodschapje gedaan, geld gehaald, internetgegevens bij de havenmeisjes en hier zit ik dan te typen als een gek. Wacht even, ik ga een foto maken van de haven bij avond, met al die lege ligplaatsen, ben zo terug…. Zo, met flitser lukte dat niet natuurlijk, dan maar zonder.

Boulogne by night

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s