Dinsdag, 25 mei 2010

Brouwershaven – Dordrecht – Broek in Waterland – Brouwershaven (7)

S(tart)M(otor)-dag. Naar Dordrecht, Kemper en van Twist. Om 10.30 uur belde de knul dat de SM er lag. Frank gebeld dat ie vanmiddag kan komen (hij voelt zich vandaag niet zo lekker). 11.30 uur weg. 12.30 uur in Dordrecht. De doos op de balie is verdacht klein. Dat kan niet, denk ik bij mezelf. De knul maakt hem open en jawel hoor, daar komt een miniatuur SM-‘tje tevoorschijn! Ik dacht dat ik het bestierf. Overleg in de back-office; ze stonden met z’n vieren de beide SM’s te bestuderen en te bepotelen en na te meten en eraan te ruiken en ze kwamen na een dik kwartier tot de conclusie dat ie inderdaad kleiner was. Daar had ik in mijn uppie slechts 1 seconde voor nodig! Men ging verwoed verder computeren en beraadslagen. Het resultaat was dat ze ‘m misschien getraceerd hadden in de boeken en dat ze misschien morgen de goede voor me hadden, maar dan moest ik wel morgen terugkomen. Ik heb ze gezegd dat ik dat misschien wel niet doe en ik heb Mans gebeld voor het adres van de “revisieboer” in Broek in Waterland. Daar zit een “mannetje” die alle startmotoren heeft en reviseert; ik had al eens van hem gehoord. Ik die meneer gebeld. Stolk heet hij. Een zeer enthousiaste man die ‘m nog vanmiddag zou repareren als ik ‘m kwam brengen. Prima vent! Frank afgebeld en met knorrende magen gaven wij K & vT het nakijken en stoven naar het Noorden. Om 15.00 uur kwamen we aan en Stolk, zijn werkplaats midden op het platteland aan het weggetje naar Zuiderwoude. Hij zou ons bellen als ie klaar was. Volgens hem was er aan de buitenkant niks te zien, alles in orde. Als er iets mis is moet het aan de binnenkant zitten. “So much” voor de mening van de “deskundigen”. Hij zal ‘m uit elkaar halen en reviseren. Wij gaan in Broek er op zitten wachten, in de “Witte Swaen” om precies te zijn: omeletje, pannekoek, pilsje. Wandelingetje door het dorp, hebben we dat ook een keer goed gezien (we wonen er praktisch naast!). 16.30 uur Stolk aan de telefoon: hij is klaar. Voor 173 euro is ie weer als nieuw. De contactpunten waren helemaal uitgegloeid en konden geen stroom meer doorgeven. Dat was dus het probleem. Frank gebeld: hij komt morgenochtend waarschijnlijk om een uur of 10.00 uur. Een stukje armer maar zeer opgelucht stapten we in de auto terug naar Brouw. Te 19.00 uur zaten we alweer met een drankje in de kuip (met jassen aan).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s