Maandag, 31 mei 2010

Middelburg – Blankenberge

dag datum Wind Weer
maandag 31 mei 2010 NW 5 – 6 bewolkt
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 14.00 uur 1337,6 3226

07.00 uur gaat het licht weer aan. Op ons gemak ruimen we op. Voelen ons moe. Ik loop me door stil Middelburg een ongeluk om twee kaarten op de bus te doen voor Ingeborg. Zij stuurt namelijk de laatste leerlingen van haar klas nog verjaardagkaarten. Dit zijn de laatste. Achter een Zwitserse rijnboot passeren we de eerste twee bruggen over het Kanaal-door-Walcheren-van- Middelburg-naar-Vlissingen. Daarna verliezen we het contact. We hebben geen haast. De wind is fors en zal later afnemen dus we doen kalm aan. Bij elke volgende brug leggen we aan. Dan gaanze meteen draaien, zie je. Het weer houdt nog niet over: bewolkt, regendreiging en koud. Draaiend voor de Vlissingse sluis bellen wij Ma, die eigenlijk vandaag jarig is, om haar te feliciteren. Joke & Willem en Kees & Joke zitten al op visite, het is inmiddels 10.30 uur. 11.00 uur gaan we de Westerschelde op met 1 reef in het grootzeil en  alleen de kluiver uitgerold. Dat blijkt genoeg te zijn: op een zeer knobbelige zee scheuren we met snelheden tussen 7 en 8 knopen (door het water!) naar Blankenberge. Niet comfortabel, maar wel, eindelijk, echt zeilen!!! De koers is bezeild, iets ruimer dan aan de wind, af en toe een knik in de schoot. De waterkuilen zijn soms geweldig diep en doen zeer als je onderin terecht komt. Ing moet nog wennen aan het geweld (ik ook, maar dat zeg ik lekker niet). Het is krankzinnig maar om 14.00 uur lopen wij Blankenberge binnen. Hier zullen wij onze schoondochter Rianne bezoeken en uit eten gaan. Wij spoelen de boot af, rekenen af met de havenmeester en gaan sjoppen bij de Aldi. Wat een saggerijnen daar.

krasse knarren

Terug op de steiger 2 ouwetjes die al 50 jaar met dezelfde scheldeschouw rondvaren. Het schip ziet er als nieuw uit! Ze zijn er zelfs mee “rond” geweest!

Rietje heeft in elk geval een prachtig uitzicht!

Verder hebben we een geweldige avond met Rianne: lekker Thai gegeten, haar flat op de negende verdieping aan de boulevard bekeken. Zij heeft daar een geweldig uitzicht.

Knus op de bank, hij zit alleen niet zo lekker

Vol en voldaan nemen we afscheid en gaan terug naar de boot. Morgen weer een deurtje verder.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s