Vrijdag, 4 juni 2010

Fécamp – Cherbourg

dag datum Wind Weer
vrijdag 4 juni 2010 N – NO 0 -3 zon, zon, zon
vertrek aankomst logstand motoruren
06.15 uur 20.00 uur 1553,1 3246,34

13.30 uur. De Zon staat loodrecht boven ons te branden. Ik zit in de kuip, geheel nakend, dit neer te pennen. Ik heb die behoefte nu even omdat ik me eenzaam voel. Ingeborg zit weer te lezen. De motor draait 1800 toeren en duwt ons richting volgend waypoint: Barfleur. Ik zeg: eenzaam, omdat wij na halftwaalf ook, net als gister, tijdens deze oversteek van de Seine-baai niets, maar dan ook totaal niets anders gezien hebben dan water, blauwe lucht, zon en onze boot. Oh ja ik zag toch nog wat: een zeemeeuw die op het water leek te staan; door de verrekijker zag ik dat ie op een plank stond. Het schip rolt op de deining. Ik heb de zeilen maar laten zakken want die slaan op deze manier kapot. Nog 20,93 mijl naar waypoint Barfleur.

De stroom loopt nu met 1,5 knoop tegen. De snelheid over de grond is dus 4,3 knopen. Ik neem ook maar een boek op schoot: “De Vrouw Die Met Vuur Speelde” van Stieg Larsson. Wees maar niet ongerust hoor, Riet, ik heb m’n onderbroek weer aangetrokken.

15.30 uur. Hè, hè, back in business. De zeilen staan er weer op en de stuurwielautomaat maakt vredig zijn stuurgeluidjes vergelijkbaar met een kip: pòk, pòk, pòk, -kepòòòk. We lopen 4,8 door het water en 3,4 over de ground. We eten een bordje selderijstengels met monsjoe. ‘t Schijnt gezond te zijn. Ik trek nog wat meer kleren aan anders verbrand ik. Stieg is goed! 1 containerbak en 1 bulkcarrier en 1 zeilboot gezien. 20.15 uur. Ten anker voor de jachthaven van Scherrenburg (de oorspronkelijke naam van Cherbourg). De zon brandt nog steeds in de kuip. Ik had onderweg nog een paar gedachten die ik op wou schrijven, maar nou ben ik ze kwijt. Misschien komen ze nog een keer terug.

Ingeborg bakt witte bonen in tomatensaus, aardappeltjes en een eitje. Lekker hoor. M’n kop gloeit als een BBQ-briket. Oh ja, dit nog even: midden op zee belde Linda ons; we hadden gewoon ontvangst!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag, 4 juni 2010

 1. Linda zegt:

  Hi paps en mams,

  Zit even lekker te lezen in jullie verhalen. Erg leuk hoor om zo te volgen. Met plaatjes en al enzo….
  Ik stuur maar even snel een reactie want je ouwe laptop gaat het vast zo weer begeven van de hitte (ventilatortje gaat als een beest tekeer). Nou jong-gens, tot snel maar weer he. Ik ga maandag voor jullie scanneren 🙂
  Doeiiiii

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s