Zaterdag, 5 juni 2010

Cherbourg – Havelet Bay (Guernsey)

 dag datum Wind Weer
Zaterdag 5 juni 2010 N – NW – W 0 – 3 afwisselend bewolkt en zon, frisser dan gisteren
vertrek aankomst logstand motoruren
06.30 uur 12.45 uur 1589,3 3252,7

09.20 uur. In de Race van Alderney. Zon, frisse wind op kop. Zee volkomen vlak. Ik trek mijn zakdoek en snuit luidruchtig mijn neus. Ingeborg kijkt geschrokken op en vraagt, snauwend: “waar is die 50 euro die je gisteren in je zak hebt gestopt”!! Lachend tover ik het biljet uit mijn rechterzak (zakdoek zit links). Opgelucht zegt Ingeborg: “weet je wat ik hier lees?”- ze is bezig met een politiethriller uit 1974 van Sjöwall en Wahlöö – en ze leest voor: “een wisselnota van een Deense bank, zegt Månsson. Dat wil zeggen, de doorslag. Typisch zoiets dat je of weggooit óf opvouwt en in je broekzak stopt. En dan verlies je ‘t als je je zakdoek pakt om je neus te snuiten…….” Toeval bestaat niet.

De hele rit gemoterd. Er was geen wind. De beruchte race stond vandaag stil. Met slechts een gemeten maximum van 4 knopen stroom kwamen we zelfs met tegenstroom voor St. Peter Port. De zee was zo vlak als een spiegel. Ach, hebben we dat ook eens meegemaakt. In de baai achter het kasteel (Havelet Bay) gaan we omdat het hoogwater is in 10 meter water voor anker en liggen meteen als een huis.

Er liggen al een paar bootjes. Er komt nog een Fransman bij die gaat met zijn spiegel boven op onze ankerketting liggen op 10 meter of zo van onze boeg terwijl er ruimte genoeg is. Ik kijk ‘m meewarig aan en hij kijkt ongemakkelijk om zich heen. Later gaat hij toch maar een eindje verderop liggen.

We hebben de hele middag om speelgoedgeld dat we nog van vorige jaren over hadden hier uit te geven. Een biertje in de kroeg, een lunch bij de Thai op het terras aan de haven, een pot bier in een kroeg en wat boodschappen doen de truc. Lekker slenteren langs de haven om te kijken of we Nederlanders zien maar zien er geen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s