Woensdag, 9 juni 2010

Perros Guirec – L’Aberwrac’h

dag datum Wind Weer
woensdag 9 juni 2010 ZW 0 – 4 bewolkt, regen tijdens het aanleggen
vertrek aankomst logstand motoruren
06.30 uur 16.00 uur 1724,5 3267,54

Alweer vroeg wakker. Toch maar even blijven liggen. Rustige nacht aan de bol. Er zijn gisteravond nog twee schepen bijgekomen. Ze liggen er nog. Gaan kennelijk ook door zonder de haven in te gaan, anders waren ze vannacht om 03.30 uur wel “naar binnen” gegaan. We laten de landvast (= touw waarmee je je schip ergens aan vast kunt binden) slippen, hijsen de zeilen en moteren tussen het vasteland en de Les Sept Iles door, langs Ploumanach in de hoop te kunnen zeilen tot aan l’Aberwrac’h. Dat blijkt ijdele hoop. De wind wil niet komen maar de oceaandeining wel. Jebus, wat een deining is dat zeg! Ik denk dat de afstand in hoogte tussen de top van de deining en het dal af en toe zeker de 5 meter bereikt. In het dal kun je de kust helemaal niet meer zien. De afstand tussen twee deiningtoppen kan al gauw zo’n 100 meter bedragen. We zitten dus lekker in een cakewalk. Ik moet zeggen dat ik me na verloop van tijd niet zo lekker begin te voelen. Dat komt ook omdat het schip, naast de op en neer gaande, steeds een zijdelingse beweging maakt, ondanks uitgedraaid kielmidzwaard. Gelukkig blijft het bij een katterig gevoel. Ingeborg heeft uiteraard nergens last van. Wat ook meespeelt is de sombere lucht, geen zon, fris, ik sta met muts op achter het roer. Het kan mij nu niet snel genoeg gaan. De motor blijft dus draaien op 1800 toeren. Goed voor een snelheid van plusminus 5,7 knopen door het water. Tot 10 mijl voor l’Aberwrac’h blijft de stroom meelopen. Als we een uurtje eerder waren vertrokken hadden we ‘m helemaal mee gehad. Ondertussen trekken de vuurtorens van Ile de Batz en Iles de Vierges aan ons voorbij. Pas dan denk ik weer aan het fototoestel. Ik denk dat ik plaatjes van vuurtorens ga sparen.

Vuurtoren van Ile de Batz

Iles Vierges; somber, nou ja, het is pas juni

Als we naar de boei Libentel varen lopen we nog maar 3,9 knopen; Grrrrr…. Eenmaal daar kunnen we bakboord uit  naar de kust toe tussen de steenklompen door naar de jachthaven van l’Aberwrac’h. Want dat blijkt inmiddels een complete jachthaven te zijn geworden in plaats van het lullige steigertje van 7 jaar geleden. Aan één kant wel een logische ontwikkeling maar aan de andere kant had dat steigertje vroeger wel wat. Nostalgie. Dat gevoel is nu weg. We leggen aan in de stromende regen, lekker dan. Afijn we liggen. Het weerbericht op het havenkantoor geeft aan dat het de komende drie dagen Noord tot Noord-Oost 7 wordt. Klopt dus wel met wat ze in Perros Guirec zeiden. Fijn hoor! Eigenlijk is het hier een gat, maar ze hebben een café met wifi-hotspot en dat gaan we morgen dus doen, internetten.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 9 juni 2010

 1. Paula zegt:

  Jullie zijn al lekker opgeschoten! Bij het zoeken naar het plaatsje l’Aber Wrac’h (hoe spreek je dit in vredesnaam uit) kwam ik deze quote nog tegen:

  L’Aber Wrac’h Marina supplies free WiFi, but the signal is weak at the far end of the Marina (Visitors Pontoon location) so the £50 spent on a Hawking Dish really paid off.

  Gij zijt gewaarschuwd.

  Groetnis, Paula

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s