Zaterdag 12 juni 2010

L’Aberwrac’h – Camaret

dag datum Wind Weer
Zaterdag 12 juni 2010 NO 2 – 5 bewolkt
vertrek aankomst logstand motoruren
06.30 uur 11.30 uur 1756,30 3270,66

Vandaag gaan we “de hoek” om. Het is niet echt een hoek maar een flauwe bocht om de meest westelijke rand van Bretagne heen. Hier is de zee altijd onrustig vanwege de ver in zee stekende ondiepten. De wind laat het aanvankelijk een beetje afweten zodat we na een halfuurtje alweer de motor bijzetten om het stroomgat van het Chenal de Four (tussen Ouessant en het vasteland) op tijd te passeren. Je weet het daar maar nooit.

Hier gaan we de hoek om

Uiteindelijk loopt alles van een leien dakje en gaat bij Le Conquet, als we weer opsteken de baai van Brest in, de motor weer uit. Zo, dat was weer een heerlijk staaltje zeezeilen, Jaap! Vaak zitten in deze buurt dolfijnen, maar vandaag niet. Iets ruimer dan aan de wind is de baai van Camaret goed te bezeilen. Om 11.30 uur leggen we aan op een mooringbol, vlak tegenover de jachtensteigers. Met de rubberboot is dat een klein stukkie. Hans komt twee uur later binnen. Hij heeft alles op z’n gemak bezeild, maar het eerste stuk tot het Chenal de Four was niet prettig, zei hij. Hij legt aan bij de jachtensteigers waar wij hem met de inmiddels overboord gezette rubberboot gaan opzoeken. Hee, jullie ook hier? Ik had je niet gezien! We halen in het dorp een stokbrood en kopen niets in de stinkend dure supermarkt aan de kade.

Die wrakken kunnen echt niet weg, vanwege het toerisme…

Terug op de steiger drinken we wat bij Hans. We nodigen hem uit vanavond een borreltje bij ons te komen halen. Puk mag ook mee. Terug aan boord duik ik overboord met m’n 3 mm duikpak, flippers, 6 kg loos, bril met snorkel en hoofdkap om naar de schroef te kijken want we hoorden een raar zingend geluid bij het starten vlak voor de haven. Er hangen wat van die dikke taaie plantenslierten om de schroef en de as die ik er af haal (die plantenslierten dus). Dat zal het wel geweest zijn.

Ik dacht dat ik het bestierf, zo koud

s’Avonds werd het nog erg gezellig met Hans en Pukkie. Hans vertelde dat vrienden van hem met het schip de “Mi Dushi” komende winter een plaats hebben besproken in Ayamonte aan de grensrivier tussen Spanje en Portugal. Het toeval wil dat wij dat ook al hoorden van een kennis van ons (“Harry Harpoen”), die ook al een kennis is van de Mi Dushi. De zeilwereld is klein. Die gaan we vast en zeker tegenkomen (als alles goed blijft gaan).

Dag, Puk!

Het is al bijna donker als we hartelijk afscheid nemen van Hans. Hij blijft morgen liggen, hoeft pas eind augustus in La Rochelle te zijn. Bootje weer op dak, motor aan het hek en klaar is Kees. Morgen om 06.30 uur vertrekken we naar Ile de Groix (Port Tudy).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s